Atilla İlhan Şiir Dinletisi

Tarihler: 21 Mayıs 2007 Pazartesi ~ 21 Mayıs 2007 Pazartesi 21 Mayıs Pazartesi Saat 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.issanat.com.tr

Adres: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 212 316 15 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2007 ~ May 21, 2007
İş Sanat’ta II. Uluslararası İstanbul - Beyoğlu Şiir Festivali Kapanış Töreni…
ATTİLA İLHAN ŞİİR DİNLETİSİ
Attilâ İlhan şiirleri Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı “Ben Sana Mecburum Bilemezsin” adlı dinletiyle 21 Mayıs Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde şiir severlerle buluşuyor.
II. Uluslararası İstanbul - Beyoğlu Şiir Festivali / Şiirİstanbul Kapanış Töreni çerçevesinde gerçekleşecek dinletiye Attila İlhan’ın ailesi ile birlikte ülkemizden ve dünyadan pek çok şair de katılıyor.

Edebiyatımızın lirik şairi Attilâ İlhan’ın tematik bir bütünlük gözetilerek seçilip aynı doğrultuda kurgulanmış şiirlerinin piyano eşliğinde okunacağı "Ben Sana Mecburum Bilemezsin" başlıklı dinletide, Serdar Yalçın`ın "ki", "ben sana mecburum", "yasak sevişmek", "yağmur kaçağı", "yalnızlık şiiri" adlı şiirlerinden bestelediği şarkılar Çiğdem Soyarslan ve Zafer Erdaş tarafından seslendiriliyor. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı ve Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini üstlendiği dinletide şiirleri okuyan Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’e piyanoda Serdar Yalçın eşlik ediyor.

“Şiiristanbul” başlıklı İkinci Uluslararası İstanbul - Beyoğlu Şiir Festivali kapsamındaki dinleti, şiir severlere Attila İlhan’ın ailesinin yanı sıra festival için İstanbul’da bulunan pek çok yerli ve yabancı şair ile de buluşma olanağı sağlıyor.

Attilâ İlhan şiirinin ayırt edici özelliği lirizm, sentez ve melodidir. İlk döneminde toplumsal temaları destansı bir boyutta işleyen, duygusal ve halk şiirinin ses ve biçim özelliklerine yer veren bir şiir kurmuş; daha sonra imge zenginliği içinde, egzotik betimlemeleri sıkça kullanan, toplumsal olanı bireysel boyutta vermeye çalışan, müzik ve ritim arayışlarıyla kapalı bir şiir oluşturmuştur. Sanatçı son döneminde ise, Divan şiiri ile çağdaş şiiri yeni bir senteze ulaştırma düşüncesinde; yabancılaşma, umutsuzluk, ölüm, melankoli, romantizm, yalnızlık ve aşk gibi temaları işleyerek özgün bir şiire yönelmiştir. Bütün yapıtları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayımlanmakta olan İlhan, 80 yıllık ömrüne şiir, roman, senaryo, makale, deneme, anı, söyleşi ve çeviri dallarında onlarca eser sığdırdı.

Şiir Dinletileri ücretsiz olarak düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT