Avrupa`nın Kültürel Sınırları

Tarihler: 19 Nisan 2007 Perşembe ~ 19 Nisan 2007 Perşembe 19 Nisan Perşembe Saat 15:00-16:30

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi Üniversitesi www.bilgi.edu.tr

Adres: Istanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, BS1 Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2007 ~ Nis 19, 2007
Avrupa Kültür Vakfı Direktörü Gottfried Wagner
BİLGİ’de "Avrupa`nın Kültürel Sınırları"

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin; Kültür Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Sanat Yönetimi bölümleri Avrupa Kültür Vakfı (European Cultural Foundation-ECF) Direktörü Gottfried Wagner’i konuk ediyor.

Gottfried Wagner’in, 19 Nisan 2007, Perşembe günü BİLGİ Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan “Avrupa’nın Kültürel Sınırları” başlıklı konuşması, ilgilenen herkesin katılımına açık olacak.
Avrupa Kültür Vakfı (ECF) 50 yılı aşkın süredir, Avrupa’nın entegrasyonunda önemli bir yeri olan sanatsal ve kültürel işbirlikleri için sınırlar ötesi projeleri ve etkinlikleri destekliyor. Sadece AB üyesi ülkelerde değil, komşu ülkelerde ve Türkiye gibi üye olma sürecinde olan ülkelerde de faaliyet gösteren vakfın yıllık yönetim kurulu toplantısı nisan ayında İstanbul’da yapılacak.

2002 yılından beri vakfın direktörlüğünü yürüten Gottfried Wagner, bu ziyaret sırasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sanat Yönetimi bölümlerinin konuğu olarak “Avrupa’nın Kültürel Sınırları” başlıklı bir konferans verecek. Avrupa sınırları içinde ve ötesinde kültürel işbirlikleri ile Avrupa Kültür Vakfı’nın bu işbirliklerindeki rolüne değinecek olan Wagner, Avrupa Birliği aday ülke müzakerelerinde kültürel meseleler konusunu da ele alacak.

Özellikle sanat, medya, sanatçı ve akademisyen değişim programları alanlarında sağladığı burs ve fonlarla Avrupa genelinde birçok akademisyen ve sanatçının projelerinin hayata geçirilmesine destek veren Avrupa Kültür Vakfı; kurduğu internet portalı Labforculture aracılığıyla da tüm bu faaliyetlerin sonuçlarının kalıcı ve ulaşılabilir olmasını sağladı.

Merkezi Amsterdam’da olan vakfın ülkemizde desteklediği projeler arasında; AICA tarafından düzenlenen “IST2010 sürecinde İstanbul Kültür Forumu”, “Dragan Klaic Raporu”, Platform Galeri’nin İstanbul Misafirleri Programı ve Anadolu Kültür ile birlikte 2004 yılında Ulusal Kültür Politikaları Konferansı ile başlattığı ve halen sürmekte olan “Yerel Kültür Politikaları Projesi” bulunuyor.

“Avrupa’nın Kültürel Sınırları” Konferansı 19 Nisan 2007, Perşembe günü BİLGİ Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenecek. Etkinlikte simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır.

Gottfried Wagner:
Viyana Üniversitesi’nden Felsefe ve Alman Edebiyatı dereceleriyle mezun olan Wagner, akademik kariyerinin yanısıra, başta Avusturya Eğitim, Kültür ve Bilim bakanlığı olmak üzere çeşitli kurumlarda yönetim ve organizasyon pozisyonlarında çalıştı. Gottfried Wagner 2002 yılından bu yana Avrupa Kültür Vakfı direktörlüğünü yürütüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT