Aydınlanma Sempozyumu

Tarihler: 11 Mayıs 2007 Cuma ~ 12 Mayıs 2007 Cumartesi 11-12 Mayıs 2007 Saat 09:15-17:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2007 ~ May 12, 2007

Garanti Bankası’nın 60. Yıl Etkinlikleri Kapsamında
Osmanlı Bankası Müzesi’nde “Aydınlanma Sempozyumu”

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Garanti Bankası’nın, “aydınlanma/aydınlatma” temasıyla başladığı 60. yıl etkinlikleri kapsamında, 11-12 Mayıs tarihlerinde, Aydınlanma Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilecek sempozyumda, aydınlanma felsefesinin Türkiye’deki etkileri tartışılacak. Prof. Dr. Binnaz Toprak’ın küratörlüğünde düzenlenen sempozyuma, Prof. Dr. Şerif Mardin onur konuğu olarak katılacak.

Sempozyuma; Bilkent, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Galatasaray, Gazi, İstanbul Bilgi, Koç, Mimar Sinan, Sabancı, ODTÜ ve Uludağ Üniversitelerinden her biri alanında uzman akademisyenler katılacak. İki gün sürecek etkinliğin ilk gününde aydınlanma felsefesi, Türkiye’de aydınlanma ve aydınlanmanın sanata etkileri konu edilecek. İkinci gün ise post-modernitenin aydınlanma eleştirisi ele alınırken, Türkiye’de aydınlanma ve sorunları tartışılacak.

Prof. Dr. Binnaz Toprak konuyla ilgili olarak şöyle diyor: “Sempozyumun amacı, 19. yüzyılın son birkaç onyılından itibaren ve özellikle cumhuriyet döneminde Türkiye’de de etkin olmuş aydınlanma felsefesi ve vatandaşlık kavramlarının hangi evrelerden geçtiğini, aydınlanma felsefesinin ruhunu, buna getirilen eleştirileri ve günümüzde Türkiye’de hangi toplumsal sorunların kilitlenmesinde rol oynamış olabileceğini irdeleyecek bilimsel bir platform oluşturmaktır.”

Katılımın ücretsiz olduğu sempozyum, önceden rezervasyon yaptırılarak izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT