Aydınlanma ve Kent: Yeni Kavramsallaştırmalara Doğru

Tarihler: 20 Şubat 2008 Çarşamba ~ 20 Şubat 2008 Çarşamba 20 Şubat Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2008 ~ Şub 20, 2008
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Aydınlanma ve Kent üzerine...
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Aydınlanma Söyleşileri’nde bu ay, Prof. Dr. Murat Güvenç’i ağırlayacak. Güvenç`in Aydınlanma ve Kent: Yeni Kavramsallaştırmalara Doğru başlıklı söyleşisi, 20 Şubat Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak.

Güvenç’e göre; modern kentin toplumsal, mekansal ve yönetimsel yapıları, gündelik yaşamın tekil, rutin ve alelade ritmi içinde, küçük süreç ve etkileşimlerin birikimi sonucu şekillenmiştir. Farklı etkenlerin yönlendirdiği bu süreçte, geç ortaçağın konut, çalışma ve tüketim örüntüleri, gündelik yaşam ritmi, demografya, kentsel hijyen, sağlık, dinlence, turizm, siyasi, toplumsal ve kültürel bilinç, risk ve nedensellik anlayışı değişmiş, günümüzün dünyasının temelleri oluşmuştur. Söyleşide, görsel malzeme eşliğinde bu dönüşüm öyküleri irdelenecek.

OBM’de her ayın ilk çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde Aydınlanma’nın Türkiye’yi Şekillendirmedeki Rolü teması işleniyor.

Prof. Dr. Murat Güvenç
İstanbul St. Joseph Lisesi`ni bitirdi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü`nde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. İstanbul’un sanayi coğrafyasına ilişkin doktora çalışması, ODTÜ Mustafa Parlar Vakfı Tez Ödülü`ne layık görüldü. Türkiye kentlerinin toplumsal ve ekonomik coğrafyası üzerine araştırmaları bulunuyor. Emlak Bankası`nın kurum tarihine ilişkin bir kitabın eşyazarıdır. “II Meşrutiyet’ten İşgal Dönemine İstanbul’da Toplumsal Ekonomik ve Mekansal Dönüşüm” başlıklı kent tarihi araştırması ve “İstanbul Mahalleleri (1990-2000) Kent Atlası”nı yayına hazırlıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nda kent çalışmaları dersi veren, Güvenç, aynı üniversitenin Rektör Yardımcılığı görevini de sürdürüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT