Beethoven Portresi Müzayede`ye Çıkıyor!

Tarihler: 08 Kasım 2008 Cumartesi ~ 08 Kasım 2008 Cumartesi 8 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: Nişantaşı Sofa Oteli

Adres: Nişantaşı Nişantaşı İstanbul

Telefon: (0212) 233 65 50 - 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2008 ~ Kas 8, 2008
"BEETHOVEN" PORTRESİ MÜZAYEDE’YE ÇIKIYOR!
Klasik eserlerden çağdaş soyutlara kadar geniş bir yelpazeye sahip bir müzayede 8 Kasım 2008 Cumartesi günü Nişantaşı Sofa Oteli’nde düzenleniyor.

DE Antika ve Sanat Eserleri kuruluşunca düzenlenecek müzayede kapsamında yer alacak eserlerin başında Halife Abdülmecit’in yaptığı Beethoven portresi de yer alıyor.
Müzayede Yöneticisi Yalçın Denizyılmaz, müzayede kataloğunda yer alan Halife Abdülmecit’in ‘’ Beethoven ‘’ tablosu için basın mensuplarına şu bilgiyi verdi:
" Şehzade Abdülmecit 1910 yılında kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin fahri başkanlığını yapmış ve sanatçıları himaye etmiş çok önemli bir kişiliktir. Ayrıca resmin dışında müziğe ilgisi ile tanınan Abdülmecit, başta Beethoven olmak üzere birçok müzik adamının da portrelerini yapmıştır. Beethoven isimli tablosu, 1918 yılında Viyana sergisinde yer almıştır."

Resim koleksiyonerlerinin büyük ilgiyle izlemesi beklenen müzayedede yer alan sanatçılar ise şunlardır: Hikmet Onat, Hasan Vecihi Bereketoğlu, Halil Paşa, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cevat Dereli, Devrim Erbil, Komet, Lütfü Günay, Leyla Gamsız, Mustafa Horasan, Burhan Uygur, Nuri Abaç, Eren Eyüboğlu, Cihat Burak, Hakkı Anlı, Arif Kaptan, Fikret Mualla, İsmail Acar, Bülent Göncü, Mehmet Pesen, Faruk Cimok ve Burhan Doğançay.
Müzayede kapsamında ayrıca özellikle kadınlara yönelik küpe ve takılar yer alıyor.
Bilgi için: Müzayede (0212) 233 65 50 - 51

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT