Benim Kentim Sanat ve Kamusal Mekan: Mayıs Sempozyumu

Tarihler: 08 Mayıs 2010 Cumartesi ~ 15 Mayıs 2010 Cumartesi 10.40

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 115A Beyoğlu, İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2010 ~ May 15, 2010

8 Mayıs
10:40-17:00
İTÜ Mimarlık Fakültesi, Konferans odası no:127
Taşkışla Caddesi No:1, Taksim
Sanat ve Kamusal Mekan: Mayıs Sempozyumu, 1. bölüm
Dieter Bogner, Katrina Brown, Julie Lomax, Teresa Gleadowe, Fulya Erdemci, Bilge Kalfa

15 Mayıs
10:40-17:00
garajistanbul
Tomtom Mah. Yeni Çarşı Caddesi, Kaymakam Reşat Bey sok.
no: 11a Galatasaray, Beyoğlu
Sanat ve Kamusal Mekan: Mayıs Sempozyumu, 2. bölüm Krzysztof Wodiczko, Luchezar Boyadjiev,
Zeynep Yasa Yaman, Dave Beech, Martin Fritz, Lauren Ross

Benim Kentim projesi kapsamında gerçekleşen Sanat ve Kamusal Mekan: Mayıs Sempozyumu için kamusal mekanda sanat üzerinde çalışan uluslarası sanatçı, yazar, küratör ve müzeciler İstanbulda buluşuyor. Konuşmalarda geçici anıtlardan şehir meydanlarına, kamuya açık yeni kültürel mekanların oluşturulmasından izinsiz kamusal müdahalelere ve kamusal mekanda sanat bienallerine kadar birçok konuya dair sorular tartışılacak.

Katılımcılar:

Dave Beech [Freee adlı sanat kolektifinin üyesi, bağımsız yazar, Londra], Dieter Bogner [Sanat tarihçi (PhD), sergi küratörü, müze planlamacısı, yazar, öğretim üyesi ve mekana özgü sanat eseri koleksiyoneri, Viyana], Luchezar Boyadjiev [sanatçı, Sofya], Katrina Brown [The Common Guildin yönetmeni, Glasgow], Fulya Erdemci [SKOR, Stichting Kunst en Openbare Ruimte (Sanat ve Kamusal Alan Derneği) yönetmeni, Amsterdam], Martin Fritz [bağımsız küratör, danışman ve yazar, Viyana], Teresa Gleadowe [bağımsız yazar, editör ve küratör, Londra], Bilge Kalfa [imkanmekan, Istanbul], Julie Lomax [Visual Arts Organisation, Arts Council Englandın yönetmeni, Londra], Lauren Ross [Donald R. Mullen, Jr. küratörü ve Friends of the High Lineda sanat programları yönetmeni, New York], Krzysztof Wodiczko [sanatçı, Cambridge, MA], Zeynep Yasa Yaman [Sanat tarihçi, Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü, Ankara]

Benim Kentim hakkında:

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbulda çeşitli kutlamalar ve sanat etkinlikleri düzenlenmektedir. British Council bu önemli etkinliğin parçası olarak Avrupa Komisyonu Kültürel Köprüler programı kapsamında Türkiyenin İstanbul dışında diğer kentlerinin ve farklı kültürel yapılarının da Avrupada tanıtımına olanak sağlayacak olan Benim Kentim isimli projeyi önermiştir. Bu proje karşılıklı kültür alışverişi sağlayacak ve Türkiye ile Avrupa arasındaki kültürel bağları ilerletmek için olanak yaratacaktır.

Benim Kentim projesi kapsamında önde gelen beş Avrupalı sanatçı beş ayrı şehir için Eylül 2010`dan itibaren kamusal mekanda yer alacak yeni birer sanat eseri üreteceklerdir. Bu şehirler arasında İstanbul`la beraber ülkenin coğrafi ve demografik çeşitliliğini yansıtan Çanakkale, Mardin, Konya ve Trabzon bulunmaktadır. Sanatçılar: Andreas Fogarasi, Avusturya (Istanbul); Clemens von Wedemeyer, Almanya (Mardin); Joanna Rajkowska, Polonya (Konya); Mark Wallinger, İngiltere (Çanakkale); Mina Henriksson, Finlandiya (Trabzon). Aynı zamanda Türkiyeden seçilen sanatçılar son dönemde ürettikleri eserlerini Avrupa`nın önde gelen kültürel mekanlarında gösterme şansına sahip olacaklar. Türkiye`den misafir sanatçı programlarına katılan sanatçılar arasında Can Altay [Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, Varşova]; Caner Aslan [Berliner Künstlerprogramm, Berlin]; Gülsün Karamustafa [Akademie der bildenden Künste Wien, Viyana]; Güneş Terkol [Gasworks: Exhibitions, International Residencies & Studios, Londra]; Işıl Eğrikavuk [Hartware MedienKunstVerein & Künstlerhaus Dortmund, Dortmund] ve Leyla Gediz [HIAP ve Näyttelyvaihtokeskus FRAME, Helsinki] yer almaktadır.

Sanatçı adaylarını öneren kurul Biritish Council ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ile beraber şu kişilerden oluşmaktadır: Andrea Schlieker (Birlesik Krallık), Benim Kentim danışman küratörü ve Folkestone Trienniali küratörü, Brigitte Franzen(Almanya), Direktör, Ludwig Forum for International Art, Aachen, Mika Hannula (Finlandiya), University of Gothenburg/ bağımsız küratör, Sebastian Cichocki (Polonya) Museum of Modern Art, Varşova ve Silvia Eiblmayr (Avusturya) 2009 Venedik Bienali Avusturya Pavyonu eş küratörü.

Benim Kentim projesi British Council`in ve yerel ortaklar Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Anadolu Kültür tarafından gerçekleştiriliyor. Bu proje Avrupa Komisyonu ve British Council tarafından finanse edilmekte ve British Council çalışanları tarafından yürütülmektedir. Sempozyum Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT