Büyük Türk Filozofu İbn Sînâ İstanbul’da Anılıyor

Tarihler: 22 Mayıs 2008 Perşembe ~ 24 Mayıs 2008 Cumartesi 22 – 24 Mayıs 2008

Yer: Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Ücret: ücretsiz

Nereden Alınır: www.kultursanat.org

Adres: Selamiali Mh. Eski Bağlarbaşı İETT garajı Bağlarbaşı / Üsküdar Üsküdar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2008 ~ May 24, 2008
Büyük Türk Filozofu İbn Sînâ İstanbul’da Anılıyor
Birinci milenyumda Orta Asya’da yaktığı ışıkla yüzyıllar sonrasını aydınlatan fikirlerin sahibi İbn Sînâ, ikinci milenyumda İstanbul’da uluslararası bir sempozyumda anılıyor. 2010’lu yıllara gelindiğinde İbn Sînâ’nın yakmış olduğu ışık, Orta Asya siteplerinden dünyayı aydınlatmaya devam ediyor.
İbn Sîna, çağını aşan fikirleri ile Avrupa’yı etkileyen, Aristo felsefesini doğuda benimseten ve eserleri Avrupa Üniversitelerinde 18.y.y.la kadar ders kitabı olarak okutulan Büyük Türk Filozofudur.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenip, Kültür A.Ş tarafından organize edilen “Uluslararası İbn Sina Sempozyumu”, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslam Felsefecileri Derneği’nin katkılarıyla 22 – 24 Mayıs 2008 tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

22 Mayıs 2008 Perşembe günü saat: 10.00’da Prof. Dr. Esin Kahya’nın açılış konferansıyla başlayacak olan sempozyumda Hayrani Altıntaş, İlhan Kutluer, Mahmut Kaya, İsmail Kara, Ekrem Demirli, ABD’den John McGinnis, Frank Griffel, Yahya Michot; İran’dan Pirooz Fatoorchi, İsrail’den Y. Tzvi Langermann, Belçika’dan Jules Janssens, Almanya’dan Heidrun Eichner, Türkmenistan Tahir Aşirov gibi yurtiçi ve yurtdışından 50’nin üzerinde seçkin İbn Sînâ uzmanı tebliğ sunacak.

Bu Sempozyum, ülkemizde münhasıran İbn Sînâ’yı konu edinen uluslararası toplantıların üçüncüsüdür. Daha önceki toplantıların ilki 1937 yılında bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle Türk Tarih Kurumu tarafından; ikincisi, 1983 yılında Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenmiştir. İbn Sînâ hakkında son yirmi beş yıldır sürdürülen araştırmalar ülkemizde geniş katılımlı yeni bir sempozyum düzenlenmesini bilimsel bir gereklilik haline getirmiştir.

Bu ihtiyacı bir ölçüde karşılamak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde, İbn Sînâ’nın felsefî ve bilimsel mirasını ele alan bir sempozyum düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT