Cemal Reşit Rey’de `Yeryüzü’nde Yaşamın Başlangıcı` Tartışılıyor

Tarihler: 24 Şubat 2007 Cumartesi ~ 24 Şubat 2007 Cumartesi 24 Şubat Cumartesi Saat 14:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - CRR

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2007 ~ Şub 24, 2007
Cemal Reşit Rey’de “Yeryüzü’nde Yaşamın Başlangıcı” Tartışılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenip Kültür AŞ tarafından organize edilen “Bilim, Din ve Felsefe Konferansları” başlıklı bir dizi program çerçevesinde 24 Şubat 2007 Cumartesi günü saat 14: 00’te Cemal Reşit Konser Salonu’nda “Yeryüzünde Yaşam Nasıl Başladı?” başlıklı uluslar arası bir konferans düzenleniyor. Mustafa Akyol ve İsa Tatlıcan tarafından yönetilen bu uluslararası etkinlikte David Berlinski, Paul Nelson ve John Lennox konuşmacı olarak yer alıyor.
“Din – Bilim Uyumu” konusunda önemli yaklaşımlar geliştiren batılı ve doğulu bilim adamlarının katılımıyla her ay İstanbul’da bir konferans gerçekleştirilecek. Bu dizinin ilkinde yeryüzünde hayatın nasıl başladığı ele alınıyor. Yeryüzünde hayatın nasıl başladığı meselesi, bilim adamlarının yüzlerce yıldan beri tartıştıkları ve çeşitli teoriler yürüttükleri bir konu. Alanında otoriter olan biyolog, matematikçi ve felsefeciler bu ilginç ve karmaşık konuyla ilgili görüşlerini sunuyorlar.

Katılımcılar
Mustafa Akyol: “Rethinking the Science –Religion Dichotomy in Turkey” (Türkiye’deki Din- Bilim İklemini Yeniden Düşünmek) başlığıyla konuya girecek. 1972’de Ankara’da doğan Mustafa Akyol, 1996’da Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde yapan Akyol, bir süre ABD’deki bir düşünce kuruluşunda bilim ve din ilişkisi üzerine çalışmalar yaptı ve pek çok uluslararası konferans verdi. Akyol’un makaleleri, “The Washington Times”, “The Weekly Standard”, “National Review” gibi yabancı yayınlarda ve Türkiye’deki çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmaktadır.

David Berlinski: “Where Darwin Went Wrong?” (Darwin nerede Yanıldı?) başlığıyla tezini savunacak. ABD’de Princeton Üniversitesi’nde Felsefe doktorası yapan Dr. Berlinski daha sonra Columbia, Stanford, Rutgers gibi üniversitelerde matematik, teorik biyoloji ve analitik felsefe alanlarında dersler verdi. Halen Paris’te yaşayan Berlinski genetik algoritmalar üzerine bir eser hazırlamaktadır. Moleküler biyoloji alanında Darwinizm’e yönelttiği eleştiriler bilim dünyasında geniş yankı uyandırmıştır.

Paul Nelson: “The theory of İntelleigent design” (Akıllı Tasarım Teorisi) konusunda konuşacak olan Paul Nelson, doktorasını Chicago Üniversitesi felsefe bölümünde yaptı; “evrimsel gelişme” ve “gelişimsel biyoloji” alanlarında çalışmalar yürüttü. Biology & Philosophy gibi bilimsel dergilerde birçok makalesi yayımlandı. Halen Biola Uiniversitesi’nde “Bilim ve Din Çalışmaları” kürsüsünde yardımcı profesör olarak görev yapmaktadır.

John Lennox: “Reductionism in Science and Ethics” (Bilim ve Ahlakta Materyalist İndirgemecilik) konusunda dinleyicileri aydınlatacak olan Lennox, Bilim felsefesi alanlarındaki çalışmalarıyla öne çıkan bir matematikçidir ve Oxford Üniversitesi bünyesindeki Gren Colledge’de ders vermektedir. 2002 yılında yayınlanan “Bilim Tanrı’yı Reddetti mi?” adlı eseri Almancaya çevrilip yayınlanmıştır. Bilim ve din ilişkisi konusunda da pek çok makalesi yayınlanmış ve yabancı dillere çevrilmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT