Çocuk Tiyatrosu, Çocuklarla Konuşulacak

Tarihler: 31 Mart 2007 Cumartesi ~ 31 Mart 2007 Cumartesi 31 Mart Cumartesi 14:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi Sermet Çifter Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 285 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2007 ~ Mar 31, 2007
Söyleşiye siz de katılın…
ÇOCUK TİYATROSU, ÇOCUKLARLA KONUŞULACAK…

Yapı Kredi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, 31 Mart Cumartesi, saat 14.30’da, Sermet Çifter Salonu’nda, Çocuk Tiyatrosu alan uzmanı-oyun yazarı Fikret Terzi; çocuk tiyatrosunu, olgunun olmazsa olmazı çocuklarla tartışıyor. Buluşmada; “Doğru çocuk tiyatrosunun tanımı, iletisi, içeriği, biçimi ne olmalıdır?”, “Çocuk tiyatrosunda oynayan ve seyredenin sorumluluğu nedir?” gibi konulardan söz edilecek.

Etkinliğe tüm çocuklar, veliler; küçük-büyük tüm tiyatroseverler ücretsiz olarak katılabilecek.

“Çocukluğumuzu sanatsız, tiyatrosuz solumuşsak, eksik büyümüşüz demektir” söylemi ve “ÇOCUK TİYATROYA SEYRETMEK İÇİN DEĞİL, OYNAMAK İÇİN GELİR” yaklaşımıyla, sanatçı Fikret Terzi için Çocuk Tiyatrosuna düşen, “yarının seyircisini değil, kurucusunu” yetiştirmek; Çocuk Oyununa düşense, “Sanatsal estetik ve duyarlılık kazandırmaktan önce ve öte “ yarının kurucuları olacak çocuklarda, sorumluluğunu üstlenecekleri yarınları, insana yakışandan yana değiştirme istemi uyandırmak” olmalıdır.

Ona göre “Sonsuz düş gücü ve imgelem yeteneği ile doğası gereği; düşleme, yansılama ve oyunla oluşan çocuk dünyasına girmenin, çocuğu tanımanın, ona ulaşmanın tiyatrodan daha doğru, etkin ve güzel yolu olamaz.”

Yaşamının asal uğraşı saydığı Çocuk Tiyatrosu ve sonsuz Çocuk Tutkusunu, 1969-70 sezonundan başlayarak, kurucusu bulunduğu Dünya Çocuk Oyuncuları Kültür Merkezi’nde, kaleme aldığı 20’yi aşkın yapıtla anlamlandıran Fikret Terzi, Ankara Halkevi’nde 1965 yılında çıktığı sahne yolculuğunu, bu sezon Ankara Devlet Tiyatrosu’nda GÖLGENİN CANI ve Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nda O BENİM O KELOĞLAN adlı oyunlarıyla sürdürüyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT