Cumhuriyet Türkiyesi ve `Liberalizm`

Tarihler: 18 Şubat 2006 Cumartesi ~ 18 Şubat 2006 Cumartesi 18 Şubat Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz, Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 245 50 95

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2006 ~ Şub 18, 2006
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Cumhuriyet Türkiyesi ve “Liberalizm”

Osmanlı Bankası Müzesi’ndeki “Çağdaş Türkiye Tarihi” seminerlerinin bu ayki konuğu, Prof. Dr. Fuat Keyman olacak. Keyman, 20. yüzyılın ilk yarısında etkili olan akımların incelendiği “Cumhuriyet Türkiyesi ve ‘izm’ler” konusu toplantılar kapsamında, 18 Şubat Cumartesi günü, saat 14:30’da Liberalizm konusunu anlatacak. Konuşmada, siyasal kuram içinde son yıllarda yapılan tartışmalara bakılarak, liberalizmin, Türkiye`de modernleşme ve demokratikleşme süreçlerinin derinleşmesine hangi yollardan katkıda bulunabileceği tartışılacak.

“Çağdaş Türkiye tarihi, önemli bir siyasi ikilemi içerir.” diyen Keyman, konu hakkında şunları söylüyor: “Tarih, modernleşme ve demokrasiye geçiş süreçlerinin temelinde bir başarı öyküsüdür. Aynı zamanda, modernleşmenin ve demokratikleşmenin hem devlet-toplum/birey ilişkilerine, hem de toplumsal yaşamda farklı gruplar arasındaki ilişkilere yerleşikleşmesinde hâlâ yaşanan bir başarısızlığın öyküsünü de anlatır. Liberalizm bu ikilemin anlaşılmasının ve çözümünün anahtar kavramlarından biri olmakla birlikte, Türkiye`de az tartışılan bir siyasal kuram, bir toplum yönetim tarzıdır.”

Prof. Dr. Fuat Keyman
Koç Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler ve Türkiye’de devlet-toplum ilişkileri üzerine çalışmalar yapıyor. Türkiye’de ve yurtdışında yayınlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Keyman’ın kitapları arasında, Türkiye ve Radikal Demokrasi (Alfa, İstanbul, 2001), Türkiye’de Devlet Sorunu: Küreselleşme, Modernleşme, Demokratikleşme (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2005) ve Değişen Türkiye (Lexington, Oxford) yer alıyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT