Cumhuriyet Türkiyesi ve Milliyetçilik

Tarihler: 21 Ocak 2006 Cumartesi ~ 21 Ocak 2006 Cumartesi 21 Ocak Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2006 ~ Oca 21, 2006
Osmanlı Bankası Müzesi’nde
Cumhuriyet Türkiyesi ve “Milliyetçilik”

Osmanlı Bankası Müzesi’ndeki “Çağdaş Türkiye Tarihi” seminerlerinin bu ayki konuğu, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Göksu Özdoğan olacak. Özdoğan, 20. yüzyılın ilk yarısında etkili olan akımların incelendiği “Cumhuriyet Türkiyesi ve ‘izm’ler” başlıklı toplantılar kapsamında, 21 Ocak 2006 Cumartesi günü, saat 14:30’da “Milliyetçilik” konusunu anlatacak.

“Türk milliyetçiliği, ideologların iddiasının aksine, kendine özgü bir ideoloji değildir ve başka milliyetçiliklerle karşılaştırmalı olarak ele alınmalıdır.” diyen Özdoğan, konu hakkında şunları söylüyor: “Tek bir Türk milliyetçiliği yerine Türk milliyetçiliklerinden söz etmek daha doğru olacaktır. Osmanlı Devleti’nin son döneminde gündeme gelen Türkçülük akımının ardından cumhuriyet ilkeleri ve özgül siyasal koşullar çerçevesinde yeniden tanımlanmaya çalışılan ‘Türk kimliği’ çok farklı biçimlerde kurgulanabilmektedir. Farklı etnik ve dinsel grupları içermeyi amaçlayan toprak temelinde yurttaşlık ilkesi ile tarihsel-kültürel Türk etnik kimliğine yapılan vurgu arasındaki çelişki, eşitlikçi politikalardan uzaklaşıldığı ölçüde güçlenmiştir. Sivil yurttaşlık bağlarının güçlendirilmesinden çok ‘devlet’in güvenliğine odaklanıldığı ölçüde de ulusal bütünleşme projesi zaafa düşmüştür. Günümüzde global ölçekte klasik ulus-devlet modeline ilişkin gündeme gelen kuramsal ve siyasal tartışmalar, Türk milliyetçiliğinin yeni bir bakış açısıyla değerlendirilmesini gerektirmektedir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT