Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Bankacılığı Nerede Olmalı?

Tarihler: 25 Haziran 2008 Çarşamba ~ 26 Haziran 2008 Perşembe 25–26 Haziran 2008

Yer: İstanbul Cevahir Kongre Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2008 ~ Haz 26, 2008
TÜRK BANKACILIK SİSTEMİ- VİZYON 2023 KONGRESİ
“Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Bankacılığı Nerede Olmalı?”

Türk Bankacılık Sistemi-Vizyon 2023 Kongresi 25–26 Haziran 2008 tarihleri arasında, İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kongrenin ana teması “Cumhuriyet’in 100. yılı, 2023’te Türk bankacılığının olması gereken nokta”. Kongreye Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın yanı sıra başta ulusal banka yetkilileri olmak üzere çok sayıda uzman ve akademisyen katılıyor.

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy; projenin çıkış noktasının ekonominin hayatın her alanında karşılaşılan bir olgu olması ve günümüzde gerçekleştirilen ekonomik faaliyetlerin büyük bir bölümünün bankalarla ilintili olduğundan bankacılık sektörünün milli ekonominin hayati bir unsuru olarak bugününü ve geleceğini tartışmak olduğunu belirtti.
TASAM Yönetim Kurulu Üyesi, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Selçuk ise Türk bankacılık sektöründe, küreselleşmeyle birlikte gerek reel yatırımlar gerekse de portföy yatırımları itibariyle büyük bir yabancı sermayenin ilgisinin söz konusu olduğunu söyledi.
Selçuk; “Zira mevcut elli bankanın yirmi altısında yabancı sermayenin payı %50’nin üzerindedir. Bu oranın daha da yükseleceği tahmin edilmekte; buna paralel olarak Türk bankacılığının geleceğini de önemli oranda etkileyeceği düşünülmektedir. Yabancı sermayeyle birlikte olumlu gelişmelerin yanı sıra, bazı problemlerin de ortaya çıkması muhtemeldir.” dedi. Bu problemlerin neler olabileceği, nasıl çözülebileceği ya da minimuma indirilebileceğiyle ilgili yapılabilecek çalışmaların kongre kapsamında değerlendirileceğini belirten Selçuk; kongrede Cumhuriyet’in 100. yılında modern, uluslararası standartları yakalamış, ekonominin ihtiyaçlarına cevap veren bir bankacılık sistemi için gerekenlerin neler olduğu sorularının cevapları aranacağını söyledi. TASAM Başkanı Süleyman Şensoy kongrenin amacını, Cumhuriyet’in 100. yılında, dünyada değişen dengelerin ve bankacılık alanında uluslararası sistemin yeni dengeleri göz önünde bulundurularak ABD ve AB’deki gelişmelere paralel olarak Türk bankacılığının geleceği ve gelmesi gereken noktanın değerlendirilmesi olduğunu belirtti.
Kongre Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştiriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT