Doç. Dr. Aygül Ağır, “Tarihi Yarımadada Venedikliler”i anlatıyor.

Tarihler: 09 Aralık 2009 Çarşamba ~ 09 Aralık 2009 Çarşamba 18:30 – 20:30

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: İTÜ Taşkışla Binası Konferans Salonu, No:127 Adalar İstanbul

Telefon: 0212 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 9, 2009 ~ Ara 9, 2009

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlendiği İstanbul Söyleşileri, Doç. Dr. Aygül Ağır’ın “Ticaret Merkezi İstanbul’dan Bir Kesit: Tarihi Yarımadada Venedikliler (11. yy - 15. yy)” başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. 09 Aralık 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak söyleşide, bugüne değin çekim alanı olma özelliğini hiç yitirmeyen Tahtakale ve Eminönü bölgesi incelenecek. Buradaki ticari canlılığın Ortaçağ’daki aktörleri Venedikliler ve yaşadıkları çevrenin birincil kaynaklar yardımıyla ele alınacağı söyleşide, bölgenin fetih sonrası görünümü özetlenecek.

Doç. Dr. Aygül Ağır’a göre, doğudan batıya, kuzeyden güneye önemli kara ve denizyollarının İstanbul’da düğümlenmesi ve çözülmesi, rüzgarlardan korunan doğal liman konumundaki Haliç’in varlığı, kenti, tarih boyunca en önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirdi. Bölge, 10. yüzyılda Latinlerin ilgi odağı olmaya başladı. Ortaçağ’da İtalyan tüccarların liderleri Venedikliler ve Cenovalılar başta olmak üzere, denizle bağlantılı İtalyan kent devletleri, ticaret yaptıkları coğrafyada uzağa gitmelerine olanak sağlayacak güvenli “durak”lara ihtiyaç duydu. Çok çeşitli yönlerden gelen, çeşitli milletlerden tüccarların kaynaşıp dağıldığı Bizans İstanbul’u, İtalyan ticaret kolonileri için en önemli “durak” olarak, özellikle 11. yüzyıldan sonra çekim alanı haline geldi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT