Edebiyatın Tarihle İlişkisi

Tarihler: 11 Mayıs 2006 Perşembe ~ 12 Mayıs 2006 Cuma 11-12 Mayıs 2006

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Konferans Salonu, Rumelihisarüstü Bebek İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2006 ~ May 12, 2006
Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle
Edebiyatın Tarihle İlişkisi ele alınıyor
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Programı, 11-12 Mayıs 2006 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde “Edebiyatın Tarihle İlişkisi” başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

Klasik ve modern Türk edebiyatı, karşılaştırmalı edebiyat, kültürel tarih ve sözlü tarih alanlarında uzmanlaşan 25 araştırmacının katılacağı sempozyum, üniversite dışından dinleyicilere de açık olacak.

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Programı, 11-12 Mayıs 2006 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde “Edebiyatın Tarihle İlişkisi” başlıklı bir sempozyum düzenleniyor. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleşecek sempozyumda konuşmacılar, edebiyatın tarihle çok yönlü etkileşimini disiplinlerarası bir yaklaşımla; tarihsel roman, tarih yazımı, sözlü tarih, özyaşamöyküleri, gezi yazıları, eleştiri, ütopya gibi tür ve kavramlar üzerine tartışacaklar. Romancı Selim İleri’nin de bir konuşma yapacağı sempozyumda, Murat Belge, Jale Parla, Ömer Türkeş, Hakan Erdem ve Christoph Neumann gibi isimler yer alıyor.

Sempozyum, özellikle tarihsel romanların yaygınlaştığı ve tarihin kurgusallığı/olgusallığı tartışmalarının revaçta olduğu günümüzde, edebiyatla tarihin etkileşimi konusunda yeni tartışma kanalları açmayı amaçlıyor.

Klasik ve modern Türk edebiyatı, karşılaştırmalı edebiyat, kültürel tarih ve sözlü tarih alanlarında uzmanlaşan 25 araştırmacının katılacağı sempozyum, üniversite dışından dinleyicilere de açık olacak.

Tarih: 11-12 Mayıs 2006, Perşembe ve Cuma
Saat: 09:30
Yer: Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT