Enerji Alanındaki Küresel Gelişmeler Tartışılıyor...

Tarihler: 01 Kasım 2006 Çarşamba ~ 01 Kasım 2006 Çarşamba 1 Kasım Çarşamba Saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Osmanlı Bankası MüzesiBankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2006 ~ Kas 1, 2006
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Enerji Alanındaki Küresel Gelişmeler Tartışılıyor...

Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Siyasi İktisat söyleşilerine bu ay katılacak Necdet Pamir, “Enerji Alanındaki Küresel Gelişme Trendleri ve Türkiye” başlıklı bir konuşma yapacak. 1 Kasım Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek söyleşide, “Türkiye bir enerji köprüsü ya da enerji merkezi mi oluyor?” sorusuna nesnel ve bilimsel bir yanıt verilmeye çalışılacak.

Necdet Pamir konuyla ilgili şöyle diyor: “Ülkelerin toplumsal gelişimlerini tetikleyen unsurların başında enerji kullanımı geliyor. Gelişmiş toplumlarda, enerjinin kaynak temini ve üretimini temel alan planlamaların yerini, enerji-ekonomi-ekoloji dengesini (3E) gözeten planlama anlayışıyla, kaynak çeşitliliğini ve jeopolitik gerçekleri dikkate alan enerji güvenliği modelleri almaya başladı. Bu değerlendirmede, enerji kaynaklarının tüketiminde, kullanılan kaynakların mevcut ve gelecekteki (olası) payları, rezervlerin dağılımları, üretici ve tüketici ülkelerin enerji politikalarına değinilecek, alternatif kaynakların gelişme potansiyelleri değerlendirilecek. Enerji kaynaklarının ele geçirilmesi, taşıma yolları ve ticaretine yönelik küresel savaşın dayattığı küresel stratejilerin, diğer ülkeleri ve özellikle Türkiye’yi nasıl etkilediğine, gelecek yıllarda nasıl etkileyebileceğine dair bazı değinmeler yapılacak.”

Her ayın birinci Çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde, “Türkiye’yi Yeni Dünya Düzenine Hazırlamak” teması işleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT