Feridun Andaç ile Yazın Dünyası`na Gizemli Bir Yolculuk

Tarihler: 31 Mayıs 2006 Çarşamba ~ 31 Mayıs 2006 Çarşamba 31 Mayıs Çarşamba Saat 19:00

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01 (Akbank Sanat M.)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2006 ~ May 31, 2006
Edebiyat Günleri - Saat 19:00
“FERİDUN ANDAÇ”
FERİDUN ANDAÇ’LA YAZIN DÜNYASINDA GİZEMLİ BİR YOLCULUK

Farklı türlerdeki ürünleriyle öne çıkan Andaç; bu kez yine kendi okumaları eşliğinde bize farklı yazınsal hazlar sunacak. Kimi yazarların gizli sokaklarına gireceğiz birlikte, kimi yazarların bilinmeyen öykülerini öğreneceğiz. Güncel tartışmalar eşliğinde, eleştirel yazına dair, düşünce dünyasına dair yeni açılımları bulmaya çalışacağız. Enver Aysever’in sorularına, okurlarda katkı yapacak.Tam bir okuma ve tartışma şöleni arayanlara…

Feridun Andaç
İnceleme, araştırma ve deneme çalışmalarının yanı sıra yazdığı öyküleri ve gezi yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Bu alanlarda yayımlanan birçok kitabı olan Andaç, 2002 yılından itibaren Dünya Kitapları’nın yayın yönetmenliğini üstlendi. Cumhuriyet ve Dünya gazetelerinde yazılar yazan Andaç, yazılarının bir bölümünü topladığı Gerçekçilik Yolunda kitap/dosyasıyla (1989, Cem Yayınevi) 1987 Akademi Kitabevi Eleştiri-Deneme Birincilik Ödülü’nü kazandı. Işık Ol, Günüme Ağ adlı denemesiyle 1994 Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü’nün; Necati Cumalı’yla yaptığı Yazıya Adanmış Bir Ömrün Tanıklığında adlı söyleşisiyle de PEN Yazarlar Derneği Onat Kutlar Edebiyat Söyleşisi Birincilik Ödülü’nün (2000) sahibi oldu. Kar Masalları öykü kitabıyla da Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’nü aldı.
Etkinlik Ücretsizdir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT