Frig Kaya Anıtlarının Gizemi

Tarihler: 26 Aralık 2007 Çarşamba ~ 26 Aralık 2007 Çarşamba 26 Aralık Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2007 ~ Ara 26, 2007
Osmanlı Bankası Müzesi’nde “Frig Kaya Anıtlarının Gizemi”
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Obje ve Ritüel Söyleşileri`nde, bu ay Doç Dr. Taciser Sivas`ı ağırlayacak. Sivas`ın Frig Vadileri’nden Günümüze Kalan Frig İzleri: Frig Kaya Anıtlarının Gizemi başlıklı söyleşisi, 26 Aralık Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak. Söyleşide, M.Ö. 9. yüzyılın ortalarından M.Ö. 7. yüzyılın başlarına kadar güçlü bir Demir Çağı krallığı olan, Anadolu’nun M.Ö. 1. binyılının siyasi ve kültürel tarihine damgasını vuran Frigler’den bahsedilecek.

Sivas, konuşmasında, Friglerin tarih sahnesinden çekilmelerinden sonra, yarattıkları köklü kültürün etki ve izlerinin Antik Çağ boyunca da devam etmesi konusu üzerinde duracak. Siyasi ve kültürel açıdan en etkili oldukları Yukarı Sakarya Vadisi’nde Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illeri arasında uzanan, “Dağlık Frigya” veya “Frigya Yaylası” olarak adlandırılan bölgeyi inceleyecek.

OBM’de her ayın dördüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde Sanatın Günlük Yaşama Yansıması ve Yaşamı Algılayış Kültürü üzerine konuşuluyor.

Doç Dr. Taciser Sivas
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’ndan 1983’te mezun oldu. 1988’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’ndan yüksek lisansını aldı. Doktorasını 1997’de aynı üniversitenin Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı’ndan, doçentlik unvanını ise 2004’te, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nden aldı. 2005’te Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Şarhöyük Arkeolojik Kazı Başkanlığı görevini üstlendi. Eski Anadolu Tarihi ve Uygarlıkları, Demir Çağ Krallıkları Frigler ve Urartular, M.Ö. 1. binyılda doğu-batı ilişkileri konularında makaleler yazdı, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda bildiriler sundu, kitaplar yazdı ve konuşmacı olarak konferanslara katıldı. Halen Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanlığı ve Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT