Galatasaray Tıbbiyesi Üzerine...

Tarihler: 13 Şubat 2008 Çarşamba ~ 13 Şubat 2008 Çarşamba 13 Şubat Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2008 ~ Şub 13, 2008
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Galatasaray Tıbbiyesi üzerine...
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen İstanbul Söyleşileri’nde bu ay, Doç. Dr. Yeşim Ülman’ı ağırlayacak. Bir Galatasaray Tıbbiyesi Vardı…(1839-1848) başlıklı söyleşi, 13 Şubat Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak. Ülman, 1839-1848 yıllarında bir reform geçirerek, Galatasaray semtinde tadilat gören binasına yerleşen, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki modernleşmenin bire bir yansıdığı eğitim kurumlarından Mekteb-i Tıbbiye’den bahsedecek.

Mekteb-i Tıbbiye, dönemlik faaliyetlerinin ele alındığı senelik raporlar hazırlar, her eğitim yılının sonunda, mezuniyet törenleri eşliğinde padişaha sunardı. O yıllara ait birinci el kaynak sayılan raporlar, kurum hakkında zengin bilgiler içerirdi. Tıbbiye, sadece bir eğitim kurumu olmayıp, devletin sağlık işleriyle ilgili kararlarının alındığı ve uygulandığı bir yapılanmayı da kapsardı. Yıllar geçtikçe okulun toplum içindeki nüfuzu ve çocuklarının tıbbiyede okumasını isteyenler arttı, saygın ve nitelikli bir kurum olarak ünü yurtdışına da yansıdı. Söyleşide, kısaca “Galatasaray Tıbbiyesi” olarak adlandırılan kurum, eğitsel, tıbbi, tarihi, idari ve diğer yönleriyle ele alınacak.

OBM’de her ayın ikinci çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde İstanbul’da Gündelik Yaşam Kültürü teması işleniyor.

Doç. Dr. Yeşim Ülman
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1983-1986 yıllarında İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi`nde yüksek lisans yaptı. 1990’da İstanbul Tıp Fakültesi, Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı`nda okutman olarak göreve başladı ve ikinci kez yüksek lisans öğrenimi gördü. 1995 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı`na geçti. 18 Nisan 2005’te Tıp Tarihi ve Tıp Etiği Doçenti oldu ve Kasım 2005’te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Doçentlik Kadrosu’na atandı. Halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Uğur Derman İngilizce Tıp Eğitimi Programı’nda 3. ve 5. sınıflara tıp tarihi, deontoloji ve tıbbi etik dersleri veriyor. 38. Uluslararası Tıp Tarihi Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği, Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları dergisi Editör Yardımcılığı ve Yayın Kurulu Üyeliği yaptı. Türkiye Biyoetik Derneği Başkanı olan Ülman, aynı zamanda İstanbul Tabip Odası Etik Kurul Üyeliği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrenci Burs Destek Birimi Üyeliği, Ulusal Kan Transfüzyon Derneği Denetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT