Geçmişten günümüze Ege-Akdeniz Kültüründe doğadan gıda olarak yararlanma Doğu Akdeniz bölgesi tarıma en erken geçilen öncü merkezlerden biridir. Bu bölgede insanların bitkileri tarıma alması 10.000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Temel gıdaların yetiştirilmesi bir çok bölge için daha da yeni bir olgudur. İnsanlar tarım yapsa da milyonlarca yıllık doğadan yararlanma geleneklerini terk etmemiş, yetiştirdikleri ürünlere ek olarak çevrelerindeki doğadan gıda ve diğer gereksinimlerini karşılamayı sürdürmüştür. Etnobotanik bilim dalı, günümüzde çeşitli toplulukların bu büyük kültürel mirasını kaydetmeye çalışmaktadır. Ege ve Akdeniz’de halen gıda olarak toplanan yabani bitkiler bu konuşmanın ana konusudur.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...