Gençlik ve Tiyatro

Tarihler: 21 Mayıs 2006 Pazar ~ 21 Mayıs 2006 Pazar 21 Mayıs 2006, Pazar Saat 16:00

Yer: Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İBB Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi, Kadıköy Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2006 ~ May 21, 2006
21 MAYIS 2006 16:00`DA KADIKÖY HALDUN TANER SAHNESİNDE "GENÇLİK VE TİYATRO" PANELİ
Tiyatrom.com ve Tiyatro Dergisi sayfalarında başlattığımız Gençlik Tiyatroları kampanyamıza bir destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrolarından geldi.
Gençlik için tüketime yönelik her tür ürün bol miktarda üretilirken gençler için neden sanatsal üretim yok? Hem gençliğin giderek idealsizleştiğinden, amaçsızlığından, toplumsal konulara ve olgulara duyarsızlığından söz ediyor, hem de Kültür, sanat, edebiyat dünyası olarak onlar için neredeyse hiç bir üretimde bulunmuyoruz. Oysa gençlerin ve gençliğin yolunu açacak, ufkunu genişletecek ve duyarlılığını artıracak en önemli kesimlerin başında edebiyat ve sanat dünyası gelmiyor mu?

Bu gerçekten yola çıktık ve bir süredir yayın alanımız olan Tiyatro özelinde Gençlik için Tiyatro çağrılarımızı yoğun şekilde sürdürdük, sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımıza bir destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından geldi. İstanbul Şehir Tiyatroları 22.Gençlik günlerinin hemen ardından Kadıköy Haldun Taner sahnesinde çok sayıda gencin de katılımı ile "Gençlik ve Tiyatro" başlıklı bir panel düzenliyoruz.
Tiyatromuza çağdaş gençlik oyunları kazandırılması, Gençliğin Klasik ve günümüz oyunlarına bakışı, Gençlik tiyatroları için kalıcı salonlar tahsis edilmesi, Dünya ölçeğinde Gençlik Tiyatroları örneklerinin incelenmesi, Gençlik topluluklarının yaşadıkları zorluklar ve profesyonel sanat çevrelerinden talepleri panelin düzenlenme amaçları arasında. Öte yandan Gençlik Tiyatrolarının oluşturulması için Gençlik Toplulukları ile birlikte hareket edecek örgütlenmenin temelleri de bu panelde atılacak.

Panel Yöneticisi: A. Ertuğrul Timur (Assitej Türkiye Merkezi Üyesi - Tiyatrom.com Yayıncısı ve Tiyatro Dergisi Gençlik Editörü)
Panelistler :
M. Nurullah Tuncer (İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni), Yrd. Doç. Dr. Tülin Sağlam (ASSITEJ – Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Başkanı – AÜ DTCF Tiyatro Bölümü), Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sekmen (ASSTEJ Türkiye Üyesi – Uluslararası Üniversite Tiyatrosu Üyesi - Anadolu Ü. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü), Mehmet Ergen (Londra Arcola Theatre – Yeni Kuşak Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni), Coşkun Irmak (Oyun Yazarı), Önder Öndemir (Öğrenci – Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları – Hayvan Çiftliği Yönetmeni.), Bora Severcan (Öğrenci – Bilgi Üniversitesi Tiyatro Kandela – Hair Müzikali Yönetmeni)

Ayrıca Gençlik Tiyatrolarından kesitler barkovizyon gösterisi, A. Ü. Tiyatro Anadolu “Neden” isimli performans ve gitar dinletisi ile renklendirilecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT