GÖÇ: Sanat ve Tarih Üzerine Düşünceler

Tarihler: 09 Ekim 2007 Salı ~ 09 Ekim 2007 Salı 09 Ekim 2007 Salı 13.00

Yer: santralistanbul

Ücret: ücretsiz

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2007 ~ Eki 9, 2007
konferans:
“GÖÇ: Sanat ve Tarih Üzerine Düşünceler”
enstalasyon: “DEVR-İ ALEM”

santralistanbul, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi ve Yunanistan Göç Politikaları Enstitüsü (IMEPO) ortaklığıyla 9 Ekim Salı günü “Göç: Sanat ve Tarih Üzerine Düşünceler” başlıklı uluslararası konferansa ve Yunan sanatçı Kalliopi Lemos tarafından tasarlanan “Devr-i Alem” adlı yerleştirmenin açılışına evsahipliği yapacak.

Göç deneyimleri konusunda diyalog oluşturmayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Göç: Sanat ve Tarih Üzerine Düşünceler” konferansı, disiplinlerarası bir bakış açısıyla, çağdaş kültürde nüfus hareketleri gerçeği ile yurt ve ait olma kavramlarını incelemeyi hedefliyor. Konferansa, Alexandros Zavos, (Yunanistan Göç Politikaları Enstitüsü-IMEPO Başkanı), Thanos Veremis, (Atina Üniversitesi, Siyasi Tarih profesörü), Nadina Christopoulou (antropolog), Beral Madra (sanat tarihçisi, eleştirmen), Pier Luigi Tassi (sanat kuramcısı, eleştirmen), Maria Marangou (sanat eleştirmeni) Pınar Uyan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi), Ayhan Kaya (İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) ve Buket Uzuner (yazar) konuşmacı olarak katılacaklar. Farklı disiplinlerden uzman isimlerin göç olgusuna dair düşüncelerini paylaşacağı etkinliğin moderatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Ferda Keskin yürütecek.

Konferansın yanı sıra, 9 Ekim Salı günü Yunan sanatçı Kalliopi Lemos’un “Devr-i Alem – Round Voyage” adlı enstalasyonunun açılışı da yapılacak. Lemos, yerleştirmesinde göçmenleri Doğu’dan Batı’ya taşıyan ve Yunan adaları kıyılarında terk edilmiş olarak bulunan 2 ahşap Türk teknesini kullanıyor. Bir çelik köprüye, alt alta ve zıt yönleri gösterecek şekilde asılmış olan tekneler, hayat döngüsünü, hayattan ölüme geçişi ve aynı zamanda dairesel bir yolculuğu işaret ediyor. Kalliopi Lemos “Devr-i Alem – Round Voyage” yerleştirmesiyle, sınırlar, kültürler ve kimlikler arasında olma olgusunu da ele alıyor.

“Devr-i Alem – Round Voyage” 9 Ekim 2007 – 31 Mart 2008 tarihleri arasında santralistanbul’da ziyaret edilebilir.
Kalliopi Lemos kimdir?
Kalliopi Lemos 1951’de Yunanistan’da doğdu. 35 yıldır Londra’da yaşıyor ve çalışmalarını orada sürdürüyor. Londra’da Byam Shaw Sanat Okulu’nda resim ve baskı eğitimi aldı. 1998’den beri çalışmalarını heykel üzerinde yoğunlaştırdı. Haziran 2006’da “Rites of Passage” ve Elül 2006’da “Crossing” başlıklı enstalasyonları Yunanistan’da sergilendi.

“Göç: Sanat ve Tarih Üzerine Düşünceler” Konferansı
09 Ekim 2007, Salı / 10.00 – 18.00
“Devr-i Alem – Round Voyage” Enstalasyon Açılışı
09 Ekim 2007, Salı / 13.00


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT