Gökçeada (İmroz)

Tarihler: 25 Mart 2005 Cuma ~ 25 Mart 2005 Cuma 25 Mart Cuma Saat 15:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2005 ~ Mar 25, 2005

Osmanlı Bankası Müzesi, 25 Mart Cuma günü “Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum” başlıklı aylık seminer dizisi kapsamında düzenlenecek “Gökçeada (İmroz)” konulu konferansa ev sahipliği yapacak. Konferansta, Gökçeada’nın tarihi, coğrafyası, müziği, kültürü, ekonomisi, panayırları, politik gelişmelerden aldığı etkiler ve buna bağlı olarak verdiği göçler kısacası adaya dair herşey video ve dia gösterimi eşliğinde işlenecek. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve Folklor Klübü üyesi olan Ozan Say ve Deniz Demirtaş’ın İFSAK 2004-2005 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yatkın’la birlikte vereceği konferansa katılım ücretsiz olacak.

Konferansta, Fotoğrafçı Murat Yatkın’ın fotoğraf sergisinden seçilen dialarla yöre halkı yansıtılırken, her yıl 14-16 Ağustos tarihleri arasında kutlanan, adanın en büyük etkinliği Meryem Ana panayırından alınmış video görüntüleri de ekrana aktarılacak.

Hristiyan inanışına göre Azizlerin ölüm günü, bayram günü gibi kutlanıyor. Meryem Ana’nın ölüm günü olan 15 Ağustos’un kutlandığı panayır,Yunanistan ve farklı yerlerde yaşayan adalıların en önemli buluşma nedeni...Panayır, adanın bir yıl boyunca süren sessizliğini bozan ve nesilleri buluşturarak hüznünü neşeye dönüştüren en önemli etkinlik olarak kabul ediliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT