Gümülcine Kazası’nda Ortak Kimlikler (1870-1913): Nüfus İstatistiği ve Milliyetçilik

Tarihler: 17 Kasım 2006 Cuma ~ 17 Kasım 2006 Cuma 17 Kasım Cuma Saat 17:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 17, 2006 ~ Kas 17, 2006

Osmanlı Bankası Müzesi’nde Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum Seminerleri devam ediyor!..

Osmanlı Bankası Müzesi’nin, Alpha Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün işbirliğiyle düzenlediği “Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum” seminerleri, 17 Kasım Cuma günü devam edecek. Paraskevas Konortas “Gümülcine Kazası’nda Ortak Kimlikler (1870-1913): Nüfus İstatistiği ve Milliyetçilik” başlıklı İngilizce konuşmasında, geç Osmanlı döneminde batı Trakya ve özellikle Gümülcine’nin durumunu değerlendirecek.

Osmanlı, Yunan, Bulgar demografik verilerine ve bunlara ilişkin diğer kaynaklara dayanarak, Konortas, konuşmasında, Balkan Savaşı ve Lozan Antlaşması’na kadar bölgede yaşayan nüfusun büyük kısmının (Müslümanlar, Ortodokslar, Bulgarlar az sayıda Ermeni, Musevi ve başka ülke insanları) belirli bir milli kimliğe sahip olmadığını anlatacak. Konortas konuyla ilgili şöyle diyor: “Gümülcine, o zamanlarda daha çok Müslümanların oturduğu bir yerdi. Ancak Ortodoks nüfusa yoğunlaşan muhalif milliyetçiler, (Yunan ve Bulgarlar) bu durumu görmezden geliyor ve onları birer Yunan ve Bulgara dönüştürmek istiyordu.”

İki senedir devam eden ve katılımın ücretsiz olduğu seminerler, 15 Aralık Cuma günü, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Berber’in "Yunan İşgali Döneminde Anadolu Kırsalında İnsan ve Yaşam: Foça Örneği" başlıklı sunumuyla son bulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT