Günlük Hayatın İkonografisi: Bir Antikacı Dükkânı Olarak İstanbul

Tarihler: 14 Mayıs 2008 Çarşamba ~ 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14 Mayıs Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2008 ~ May 14, 2008
“Günlük Hayatın İkonografisi: Bir Antikacı Dükkânı Olarak İstanbul” Osmanlı Bankası Müzesi’nde...

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), İstanbul Söyleşileri’nde bu ay, Günlük Hayatın İkonografisi: Bir Antikacı Dükkânı olarak İstanbul başlıklı söyleşiyle, araştırmacı Ekrem Işın’ı ağırlayacak. Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Osmanlı Araştırmaları Bölümü Yöneticisi olan Işın, söyleşide, İstanbul’un tarihsel kimliğini şekillendiren farklı kültürlerin, şehrin gündelik hayatına yansımalarını konu edecek. Toplantı, 14 Mayıs Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak.

İstanbul’un gündelik hayatı, farklı kültürel katmanların birbiri üzerine yığıldığı arkeolojik bir labirenttir. Nesnelerin ve imgelerin oluşturduğu bu karmaşık kent ikonografisi, İstanbul’un tarihsel kimliğini şekillendirmiştir. Roma, Bizans ve Osmanlı uygarlık repertuvarında yer alan ikonografik değerler, İstanbul’un bir imparatorluk kenti olarak dünya sahnesinde sunduğu görüntüyü toplumsal bilinçaltına kazımıştır. Bu görüntünün gündelik hayattaki yansımaları, “Antikacı Dükkânı” metaforunda karşılığını bulur. Hayat tarzları, zevkler, üsluplar arasında gezinen tarihçi ise aslında bu antikacı dükkânının karmaşası içinde kendi toplumsal kimliğini arayan bir müşteriden başkası değildir.

OBM’de her ayın ikinci çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen söyleşilerde İstanbul’da Gündelik Yaşam Kültürü teması işleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT