Günümüzde Endüstri Mirası: Yeni Meseleler, Yeni Yaklaşımlar

Tarihler: 20 Eylül 2006 Çarşamba ~ 20 Eylül 2006 Çarşamba 20 Eylül Çarşamba Saat 18:30

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Adres: Kurtuluş Cad. No:47 Dolapdere Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2006 ~ Eyl 20, 2006
santralistanbul uluslararası konferanslar dizisi devam ediyor...
“Endüstri Mirası’nda Yeni Meseleler, Yeni Yaklaşımlar”

Yakın zamanda kapılarını açmaya hazırlanan santralistanbul’un düzenlediği konferanslar serisi devam ediyor. Etkinliklerde bugüne kadar, Guggenheim, Tate Modern ve Centre Pompidou gibi dünyanın önde gelen çağdaş sanatlar müzelerinin yanı sıra bir çok uluslararası kurumdan da kültür yöneticileri İstanbullularla buluştu. santralistanbul’un eylül ayındaki konukları ise ABD Michigan Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Patrick Martin ile Doç.Dr. Susan Martin. “Günümüzde Endüstri Mirası: Yeni Meseleler, Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferans, Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu’nun katkılarıyla 20 Eylül Çarşamba 18.30’da BİLGİ Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Endüstriyel Miras konusu tüm dünyada artan bir ilgiyle ele alınıyor. ICOMOS, 2006’da Uluslararası Anıtlar ve Siteler Günü için “endüstri mirası” başlıklı özel bir tema belirledi. Her geçen gün Dünya Mirası Listesi’ne yeni endüstri alanları ekleniyor. santralistanbul projesi de, benzersiz bir ulusal endüstri mirası olan Silahtarağa Elektrik Santralı’nın, uluslarararası bir kültür, sanat ve eğitim platformuna dönüştürülerek, Türkiye’nin merkezinde yer aldığı bölgenin ve İstanbul’un kültür hayatında bir cazibe merkezi yaratmaya hazırlanıyor. santralistanbul’un davetlisi olarak İstanbul’a gelecek Prof. Patrick Martin ve Doç. Dr. Susan Martin “Günümüzde Endüstri Mirası: Yeni Meseleler, Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferansta endüstri mirasının yeni kültürel ve sosyal işlevlerle yaşatılması ve özellikle yerel halkın önemli bir kültür varlığı olan endüstri mirasıyla bütünleşmesi konularına değinecek.

Michigan Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nde eğitim veren Prof. Patrick Martin ve Doç. Dr. Susan Martin’in arkeoloji ve antropoloji alanlarının yanı sıra, özellikle endüstriyel arkeoloji konusunda araştırmaları ve yayınları bulunuyor. Susan ve Patrick Martin, endüstri mirası olarak korunan tesislerin bugüne kalan kısımlarıyla yetinmeden bu kalıntıların üretimle ilgili ve teknolojik köklerini de belgelemeyi ve bu tesislerin hem önemli bir kültür varlığı hem de işlevsel olarak yaşatılmasını amaçlayan akademik ve kültürel çalışmalar yürütüyor.

ABD Konsolosluğu’nun katkılarıyla 20 Eylül Çarşamba 18.30’da BİLGİ Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek “Günümüzde Endüstri Mirası: Yeni Meseleler, Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferans, ilgilenen herkesin katılımına açık olacak ve simultane çeviri yapılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT