Haliç’te Dönüşüm ve Tarihsel Süreklilik

Tarihler: 11 Mart 2009 Çarşamba ~ 11 Mart 2009 Çarşamba 11 Mart 2009 Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2009 ~ Mar 11, 2009
Haliç’te Dönüşüm ve Tarihsel Süreklilik, Osmanlı Bankası Müzesi’nde tartışılıyor
Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamındaki “İstanbul Söyleşileri”nde, Mart ayında Yard. Doç. Dr. Dilek Erden Erbey’i konuk edecek. Haliç’in çoğu projenin hedefi haline gelmesi sonucunda tarihsel kimliğindeki değişimleri konu alan “Haliç’te Dönüşüm ve Tarihsel Süreklilik” başlıklı söyleşi, 11 Mart 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Haliç, İstanbul’un mekansal, sosyal ve ekonomik değişimi içinde, her dönemde yönetimlerin ve özel girişimcilerin ilgi odağı oldu. Coğrafi konumu, korunaklı bir liman oluşu, sahip olduğu kültürel ve etnik çeşitlilik, tüm bu kriterler içinde belki de en önemlisi olan İstanbul kentinin merkezinde yer alması ve Galata ile Tarihi Yarımada gibi iki önemli tarihi merkezi birbirine bağlaması, Haliç’in stratejik önemini arttırıyor. Küresel dinamiklerin etkisi altında, kent yönetimlerinin, dünya kentleri içinde bir yer edinmek ve kente yeni bir imaj kazandırmak için kendine mekanlar yaratması neticesinde, Haliç, sahip olduğu tarihsel kimlik ve gelişme potansiyeli nedeniyle birçok projenin hedefi haline geldi. Bütün bu projelerin birbirlerini ve Haliç’in tarihsel sürekliliğini nasıl etkilediği ise önemli bir tartışma konusu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT