Hattat ve İlim Adamı Ali Alparslan Bey Anılıyor

Tarihler: 19 Mayıs 2007 Cumartesi ~ 19 Mayıs 2007 Cumartesi 19 Mayıs Cumartesi 14:00

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: TZT

Adres: Şahkulu Bostanı Sok. Tünel Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 12 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 19, 2007 ~ May 19, 2007
Hattat ve İlim Adamı Ali Alparslan Bey Anılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KÜLTÜR AŞ. tarafından organize edilen “Edebiyatımıza Hayat Verenler” programı çerçevesinde 19 Mayıs 2007 CUMARTESİ saat 14: 00’te Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Ali Alparslan üzerine bir açıkoturum düzenleniyor. Doç. Dr. Ömür Ceylan tarafından yönetilen programa konuşmacı olarak Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. A. Atilla Şentürk, Murat Bardakçı ve Ergun Göze katılıyor.

Ali Alparslan Kimdir?
24 Ocak 2006 günü kaybettiğimiz hattın son büyük üstatlarından Prof. Dr. Ali Alparslan 1948 yılında İstanbul üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Tahran Üniversitesi Fars Filolojisi Bölümü’nde, doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı (1962). Bir yıl Başbakanlık Arşiv Genel Müdürlüğü’nde; iki yıl da Dışişleri Bakanlığı’nda memurluk yaptı. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde asistan olarak çalıştı. 1963 – 1966 yılları arasında Londra Üniversitesi, 1967’de Chicago Üniversitesi’nde dersler verdi. 1968’de doçentliğe, 1980’de de profesörlüğe yükseltildi. Kültür Bakanlığı tarafından basılmış kitapları yanında ilmî dergilerde Türk edebiyatı ile ilgili birçok makalesi bulanan Prof. Dr. Ali Alparslan, Hattat Necmeddin Okyay’dan nesta’lîk ve rik’a derslerine devam ederek icazetname almaya hak kazandı; Hattat Halim Özyazıcı’dan divanî ve celî divanî öğrendi. Emekli olduktan sonra çağrıldığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nde hat dersleri veren Ali Alparslan özellikle rik‘a hattının son büyük üstatlarından biri olarak kabul edilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT