İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Amerika

Tarihler: 21 Nisan 2007 Cumartesi ~ 21 Nisan 2007 Cumartesi 21 Nisan Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2007 ~ Nis 21, 2007

Osmanlı Bankası Müzesi’nde “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Amerika”

Osmanlı Bankası Müzesi’nde yapılan Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, Prof. Dr. Zafer Toprak’la devam ediyor. Toprak, 21 Nisan Cumartesi günü saat 14:30’da “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Amerika” konulu bir konuşma gerçekleştirecek.

Toprak konuyla ilgili şöyle diyor: “Türk-Amerikan ilişkileri, iki dünya savaşı arasındaki dönemde bir geçiş evresi yaşadı. Osmanlı’nın bir parçası olan Yakındoğu, gerek Beyaz Saray gerekse Amerikan kamuoyu için kültürel bağlamda anlam taşıdı. Amerika, bu coğrafyaya etnik ve dinsel açıdan önem verdi, Yakındoğu’da eğitim kurumları aracılığıyla etkin bir konum elde etti. İki dünya savaşı arasındaki dönemde, Türkiye’nin ‘tam bağımsızlık’ özlemi, ABD’nin kültürel, etnik ve dinsel beklentilerine ters düştü. ABD Lausanne’a soğuk baktı, Türkiye ile ilişkilerini uzun süre mesafeli tuttu. Birçok Amerikan eğitim ve yardım kuruluşu, bu yıllarda kapanmak zorunda kaldı. Öte yandan Ermeni sorunu, bugünkü boyutlarda olmasa da, belleklerin geri planında varlığını sürdürdü. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Yakındoğu’nun Ortadoğu’ya dönüşmesiyle, bu coğrafya stratejik ve ekonomik önem kazandı. Soğuk Savaş’la birlikte Türkiye de batı safında yer alarak Amerika’yla ilişkilerini gerçekçi bir tabana oturttu.”

Osmanlı Bankası Müzesi’nde her ayın 3. cumartesi günü düzenlenen Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, 2007’de, içe dönük sorunlardan dış dünyaya yöneliyor. Bu yıl gerçekleştirilecek 8 seminerde, Türk dış politikası derinlemesine irdelenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT