İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Balkanlar

Tarihler: 14 Ekim 2006 Cumartesi ~ 14 Ekim 2006 Cumartesi 14 Ekim Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2006 ~ Eki 14, 2006

İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Balkanlar Osmanlı Bankası Müzesi’nde tartışılıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi’nde her ayın 3. cumartesi günü düzenlenen Çağdaş Türkiye Tarihi seminerlerinin, 20. yüzyılın ilk yarısında Türk dış siyasetinin incelendiği “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Dünya” konulu toplantıları, Prof. Dr. Zafer Toprak’la devam edecek. Toprak, 14 Ekim günü saat 14:30’da yapacağı “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Balkanlar” konulu konuşmasında, Balkan Savaşı’nın etkilerini anlatacak.

Toprak’a göre; Balkanlardaki gelişmeler ve özellikle Balkan Savaşları, 20. yüzyılda “Karanlık Çağ” diye bilinen iki dünya savaşı arasındaki dönemin oluşumunda önemli rol oynadı. Osmanlı Türkiyesinde ise yeni bir ulus devletin inşasına neden oldu. Osmanlı’nın çöküşü Balkanlardaki gelişmelerle yakından ilgiliydi. Bu olumsuz gelişmelere karşın, Milli Mücadele ertesi ve iki dünya savaşı arası Türk dış politikasında Balkanlar ayrı bir önem kazandı. Türkiye, güvenliğini Balkanlarda aradı, Balkan Paktı’na önem verdi. Türk dış politikasının omurgasını Balkanlar oluşturdu. Öte yandan, Balkan ülkelerinin iç politikalarındaki gelişmeler, Türkiye’nin siyasal rejimini de dolaylı bir biçimde etkiledi. Ancak, bu ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye çok daha istikrarlı bir iç ve dış politika süreci yaşadı.

Çağdaş Türkiye Seminerleri, bu dönem içe dönük sorunlardan dış dünyaya yönelerek, yıl boyunca Türk dış politikasını derinlemesine irdelemeye devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT