İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Fransa

Tarihler: 17 Mart 2007 Cumartesi ~ 17 Mart 2007 Cumartesi 17 Mart Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2007 ~ Mar 17, 2007

Osmanlı Bankası Müzesi’nde İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Fransa

Osmanlı Bankası Müzesi’nde yapılan Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, Doç. Dr. Melek Fırat ile devam edecek. Fırat, 17 Mart Cumartesi günü saat 14:30’da yapacağı “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Fransa” konulu konuşmasında, iki savaş arasını, 1928’e kadar olan süreç ve sonrası olmak üzere iki alt döneme ayırarak değerlendirecek.

Fırat konuyla ilgili şöyle diyor: “1928`e kadar süren dönemde, yeni cumhuriyet bir yandan içerideki ekonomik ve siyasal sorunlarla, diğer yandan da Lozan`da çözülemeyen konularla uğraşıyordu. Sorunların çözümü, batı ülkeleriyle siyasal ve ekonomik ilişkileri geliştirme çabalarına hız kazandırdı. Bu dönemde Fransa`yla yaşanan Hatay sorunu, sürecin önündeki temel engel olarak ortaya çıktı. Fransa`nın 1929 ekonomik bunalımı nedeniyle yaşadığı siyasal istikrarsızlık, özellikle İngiltere`nin Almanya`da yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye’yle ittifak arayışı içine girmesi Fransa’ya baskı yapılmasını kolaylaştırdı ve sorunun Türkiye lehine çözülmesini sağladı.”

Osmanlı Bankası Müzesi’nde her ayın 3. cumartesi günü düzenlenen Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, 2007’de, içe dönük sorunlardan dış dünyaya yöneliyor. Bu yıl gerçekleştirilecek 8 seminerde, Türk dış politikası derinlemesine irdelenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT