İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve İtalya

Tarihler: 18 Kasım 2006 Cumartesi ~ 18 Kasım 2006 Cumartesi 18 Kasım Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2006 ~ Kas 18, 2006

İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve İtalya Osmanlı Bankası Müzesi’nde...

Osmanlı Bankası Müzesi’nde yapılan Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, Doç. Dr. Dilek Barlas’la devam edecek. Barlas, 18 Kasım günü saat 14:30’da yapacağı “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve İtalya” konulu konuşmasında, İkinci Dünya Savaşı’na kadar “inişli çıkışlı” olarak nitelendirilen Türk-İtalyan ilişkilerini anlatacak.

Barlas konuyla ilgili şöyle diyor: “Cumhuriyet ilan edilmeden 1 yıl önce, İtalya’da Mussolini iktidara gelmiş ve tüm Balkan ülkelerine karşı hiç de dostane olmayan politikalar benimsemiştir. 1927 yılına kadar Türkiye’yi her an çökmeye hazır bir ülke olarak gören İtalya, 1928 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kolay çökmeyeceğini anlamıştır. Akdeniz ve Balkanlardaki gelişmeler sonucunda, Roma, Türkiye’yi sadece Anadolu olarak değil, aynı zamanda Balkanların bir parçası olarak da görmeye başlamıştır. İtalya’nın Türkiye’ye karşı bu yeni tutumu kısa ömürlü olmuş, 1932’den sonra yeniden düşmanca tutumuna dönüş yapmıştır. Öte yandan Türkiye, 1920’lerde ve 1930’larda İtalya’yı hep tehdit olarak görmüş, ancak bu durum Türkiye’nin bu ülkeyle işbirliği arayışlarına girmesini engellememiştir.”

Osmanlı Bankası Müzesi’nde her ayın 3. cumartesi günü düzenlenen Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri kapsamında, 20. yüzyılın ilk yarısında Türk dış siyasetinin incelendiği “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Dünya” konulu toplantılar gerçekleştiriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT