İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Ortadoğu

Tarihler: 17 Şubat 2007 Cumartesi ~ 17 Şubat 2007 Cumartesi 17 Şubat Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2007 ~ Şub 17, 2007

Osmanlı Bankası Müzesi’nde İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Ortadoğu

Osmanlı Bankası Müzesi’nde yapılan Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, Doç. Dr. Çağrı Erhan’la devam ediyor. Erhan, 17 Şubat Cumartesi günü saat 14:30’da “İki Dünya Savaşı Arasında Türkiye ve Ortadoğu” konulu bir konuşma gerçekleştirecek.

Erhan konuyla ilgili şöyle diyor: “İki savaş arasındaki yıllar, Avrupa’da Versay düzeninin devamından yana olan statükocu güçlerle, bu düzenin değiştirilmesini arzu eden revizyonistler arasında, zaman zaman uzlaşma, daha çok da gerginliklerle dolu bir dönem olarak cereyan ederken; bu kutuplaşmanın dışında kalmak için hassasiyet gösterenler de vardı. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti, zayıf ekonomisi ve uzun süren savaşlardan yeni çıkmış ordusuyla, söz konusu gerginliklere taraf olup yaşanabilecek çatışmalarda hırpalanmaktan çekiniyordu. Diğer taraftan, İtalya ve Almanya’nın revizyonist ve yayılmacı söylemlerinin tırmanışa geçtiği 1930larda, kendisini tehdit altında hisseden Balkan ve Ortadoğu devletlerinin kendi aralarında doğal bir yakınlaşma gözleniyordu. Nitekim, sınır güvenliği ve başka alanlarda işbirliği yapılmasını öngören Sadabad Paktı bu çerçevede oluşturuldu.”

Osmanlı Bankası Müzesi’nde her ayın 3. cumartesi günü düzenlenen Çağdaş Türkiye Tarihi seminerleri, 2007’de, içe dönük sorunlardan dış dünyaya yöneliyor. Bu yıl gerçekleştirilecek 8 seminerde, Türk dış politikası derinlemesine irdelenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT