İkinci Meşrutiyet Döneminin Düşünce Akımları

Tarihler: 19 Ocak 2008 Cumartesi ~ 19 Ocak 2008 Cumartesi 19 Ocak Cumartesi günü saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2008 ~ Oca 19, 2008
Osmanlı Bankası Müzesi`nde "II. Meşrutiyet Döneminin Düşünce Akımları"

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), “1908 Jön Türk Devrimi ve II. Meşrutiyet”i konu alan Çağdaş Türkiye Tarihi Seminerleri kapsamında, bu ay Dr. Sacit Kutlu’yu ağırlayacak. Kutlu’nun İkinci Meşrutiyet Döneminin Düşünce Akımları başlıklı konuşması, 19 Ocak Cumartesi günü saat 14:30’da başlayacak.

II. Meşrutiyet döneminde, batıda üretilen fikirleri tercüme veya aktarma işlevini gazeteci, edebiyatçı veya bürokrat kimlikli aydınlar üstlenmişti. Söyleşide; İslamcı, Batıcı, Osmanlıcı, Türkçü veya belirli dozlarda bu akımların birkaçının veya hepsinin izleyicisi olan Osmanlı aydınlarının, dogmatik dini düşüncelerden kaçmak isterken etkilendikleri batıdan aldıkları fikir akımlarına aşırı derecede bağlanarak, fanatizme düşmelerinden bahsedilecek.

OBM’de her ayın üçüncü cumartesi günü 14:30-17:00 saatleri arasında düzenlenen seminerlerde, 2008’de 100. yılına giren 1908 Jön Türk Devrimi ve II. Meşrutiyet teması işleniyor.

Dr. Sacit Kutlu
1945’te Isparta’nın Atabey ilçesinde doğdu. 1968’de İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1972’de Almanya’ya gitti. Düsseldorf Tıp Fakültesi’nde doktora, değişik hastanelerde genel cerrahi, plastik cerrahi ve el cerrahisi ihtisasları yaptı. 1983 sonunda yurda döndü. Çoğu üyesi kendisi gibi doktor olan Jön Türkler’e olduğu kadar, imparatorluktan cumhuriyete geçiş sürecinin karmaşık sosyal, siyasal ve tarihsel gelişmelerine de ilgi duydu. Bu konularda yazdığı 2 kitap, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından basıldı. 2004’te yayımlanan “Didâr-ı Hürriyet: Kartpostallarla İkinci Meşrutiyet, 1908-1913” isimli kitabı “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülleri 2004 Sosyal Bilimler Övgüye Değer Eser Ödülü”ne layık görüldü. “Milliyetçilik ve Emperyalizm Yüzyılında Balkanlar ve Osmanlı Devleti” isimli kitabı Temmuz 2007’de yayımlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT