İktisat Tarihçileri Kongresi

Tarihler: 09 Eylül 2005 Cuma ~ 10 Eylül 2005 Cumartesi 9-10 Eylül 2005

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 9, 2005 ~ Eyl 10, 2005
Dünyanın Önde Gelen İktisat Tarihçileri Osmanlı Bankası Müzesi’nde Buluşacak...

Garanti Bankası’nın bünyesinde faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Müzesi, 9-10 Eylül 2005 tarihlerinde, Avrupa İktisat Tarihçileri Derneği’nin (European Historical Economics Society) düzenlediği Avrupa İktisat Tarihçileri Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Halen derneğin başkanlığını yürüten Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Pamuk’un yönetiminde gerçekleştirilecek kongreye, aralarında Türklerin de bulunduğu yaklaşık 150 iktisat tarihçisinin katılması bekleniyor. 6 oturumda toplam 100 tebliğin sunulacağı 2 günlük kongrede, doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen tez yarışmasının sonucu da açıklanacak.

İki yılda bir yapılan ve bu yıl 6. kez düzenlenen uluslararası kongreye katılacak akademisyenler arasında Robert Allen (Oxford Üniversitesi), Jeffrey Williamson (Harvard Üniversitesi), Daron Acemoğlu (MIT), Patrick O’Brien (London School of Economics), Marc Flandreau (Paris), Giovanni Federico (Floransa) ve Leandro Prados de la Escosura (Madrid) gibi dünyanın önde gelen iktisat tarihçileri bulunuyor. Kongre, geçtiğimiz yıllarda İspanya, İngiltere ve Portekiz’de gerçekleştirilmişti.

Avrupa İktisat Tarihçileri Derneği, Avrupa ekonomisi ve iktisat tarihi üzerine yapılan çalışmaları destekleyerek, Avrupa İktisat Tarihi eğitiminin yaygınlaşmasını ve etkinleşmesini hedefliyor. Derneğin amaçları arasında konferans ve yaz okulları düzenleyip süreli yayınlar çıkararak konuyla ilgili öğrenimin yaygınlaştırılmasını sağlamak da yer alıyor.
Program, sunulacak tebliğler gibi kongreyle ilgili birçok ayrıntıya adresinden ulaşılabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT