Işık, Aydınlanma ve Elektrik

Tarihler: 02 Kasım 2007 Cuma ~ 02 Kasım 2007 Cuma 5, 16 Ekim, 2 Kasım 2007

Yer: santralistanbul

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2007 ~ Kas 2, 2007
“IŞIK, AYDINLANMA VE ELEKTRİK”
santralistanbul’da tüm dünyadan sanatçı, düşünür ve akademisyenleri ağırlayacak Uluslararası Rezidans Programı, Eylül ayında “Işık, Aydınlanma ve Elektrik” adlı proje ile başladı. santralistanbul liderliğinde yürütülen projenin diğer ortakları arasında, Fransa, Slovenya ve Mısır’dan önde gelen kültür kurumları yer alıyor.
İstanbul’da farklı kültürlerin bir araya geldiği, yaratıcı düşünce ve çalışmaların toplandığı bir kültür, sanat ve eğitim platformu olmayı amaçlayan santralistanbul’un vazgeçilmez öğelerinden birini de Uluslararası Rezidans Programı oluşturuyor. Silahtarağa Elektrik Santralı’nın lojmanlarının yenilenmesiyle oluşturulan sanatçı rezidans programı Eylül ayında bir Avrupa-Akdeniz işbirliği olan Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürlerarası Diyalog Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen “Işık, Aydınlanma ve Elektrik” başlıklı proje ile kapılarını açıyor.

santralistanbul proje kapsamında, Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde çalışmalarını sürdüren dokuz çağdaş sanatçı ile aralarında Almanya’dan Andreas Broeckmann, Gregor Jansen ve Jan Peter E.R. Sonntag, İtalya’dan Paolo Rosa, Fransa’dan Etienne Rey ve Bernard Stiegler’in bulunduğu pek çok küratör ve eleştirmeni, ışık ve elektrik teması etrafında çalışmak üzere bir araya getiriyor. santralistanbul’un liderliğindeki proje, Fransa’dan ZINC/Espace Culture Multimedia of the Friche La Belle de Mai Art Center, Mısır’dan The Townhouse Gallery, Slovenya’dan SCCA - Center for Contemporary Arts ve Türkiye’den NOMAD’ın ortaklığıyla gerçekleştiriliyor.

Farklı disiplinleri buluşturan ve küratörlüğünü NOMAD’dan Başak Şenova’nın yaptığı “Işık, Aydınlanma ve Elektrik” projesinde, sanatçılar ışık ve elektriği somut ve soyut olarak tarif edecekler. Böylelikle eskiden elektriği İstanbul’a dağıtan Silahtarağa Elektrik Santralı’nın yerini alan santralistanbul’da teknoloji ve sanatın zaman içinde evrim geçiren ilişkisi de gündeme gelecek.

Proje kapsamında sanatçılar, Eylül ayından başlayarak santralistanbul’da konaklayarak seminerler ve atölye çalışmaları yapacaklar. Türkiye’den de Cevdet Erek’in Kahire’deki The Townhouse Gallery’nin rezidansında konaklamasının ardından oluşturulan yapıtlar Kasım 2007’de santralistanbul’da sergilenecek. Okul çağındaki çocukları da sanat ortamına dahil etmek üzere gerçekleşecek atölye çalışmalarına da yine projenin yerli ve yabancı sanatçıları önderlik edecek.

Sergi sonunda yayınlanacak olan proje kataloğu ile tüm proje süresi kamuyla paylaşılacak.
santralistanbul “Işık, Aydınlanma ve Elektrik” Projesi Sanatçıları: Cynthia Zaven – Lübnan, Adham Hafez – Mısır, Marko Kovacic – Slovenya, Borut Savski – Slovenya, Remy Rivoire – Fransa, Bruno Voillet – Fransa, Renaud Vercey - Fransa, Ceren Oykut – Türkiye, Cevdet Erek – Türkiye, Aylin Kalem - Türkiye, Carlo Crovato - İngiltere, Erhan Muratoğlu – Türkiye
“Işık, Aydınlanma ve Elektrik” konuşma serileri
Andreas Broeckmann – Makine Işıkları - Çağdaş Sanatta Tasarlanmış Işıklar
5 Ekim 2007, Cuma - santralistanbul 17:00 – 18:30
Jan Peter E.R. Sonntag - Sınırlar ve Sonsuzluk – Şekillendirici Gaz ve Elektromagnetik Dalgalar
5 Ekim 2007, Cuma - santralistanbul 18:30 – 19:30
Etienne Rey - Çekim, Salınım, Inframince
16 Ekim 2007, Salı – santralistanbul
Paolo Rosa - Duyusal Ortamlarda Işık ve Söylem
16 Ekim 2007, Salı – santralistanbul
Gregor Jansen - Dengedeki Sanat ve Bilgi, Işık Sanat (Yapay Işıktan)
02 Kasım 2007, Cuma - santralistanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT