İslam ve Modernliği Yeniden Düşünmek

Tarihler: 07 Nisan 2007 Cumartesi ~ 07 Nisan 2007 Cumartesi 7 Nisan Cumartesi Saat 17:00

Yer: Araştırma ve Kültür Vakfı

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: bilgi@akvakfi.org www.akvakfi.org

Adres: Sofular Mah. Yeşiltekke Sok. No:4/1 Fatih Fatih İstanbul

Telefon: 212 533 72 02–631 46 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2007 ~ Nis 7, 2007

İstanbul’da sosyologların gözüyle “İslam ve Modernliği Yeniden Düşünmek” ‘yeryüzü gündemi’ne taşınıyor

Araştırma ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Yeryüzü Gündemi seminerleri “İslam ve Modernliği Yeniden Düşünmek” Toplum bölümü ile devam ediyor. Etkinlik 7 Nisan 2007 Cumartesi günü, Araştırma ve Kültür Vakfı Konferans Salonu’nda saat 17:00’de başlayacak. Müzakereci Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tekin, Selçuk Üniversitesi’nden sosyolog Doç. Dr. Mustafa Aydın ve Bilgi Üniversitesi’nden sosyolog Yrd. Doç. Dr. Ferhat Kentel konuşmacılar arasında yer alıyor.

“İslam ve Modernliği Yeniden Düşünmek” seminer başlığı daha önceden filozofları ve iktisatçıları konuk etmişti. Dizinin 3.Etabında konularında uzman olan sosyologlar tarafından İslam toplumu ve Batı toplumu masaya yatırılacak. Müzakereci Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tekin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı üzerine çalışıyor. İslam toplumunu analiz edecek olan Doç. Dr. Mustafa Aydın Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde çalışmalarına devam ediyor. Programın son konuşmacısı ise Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferhat Kentel. Araştırma ve Kültür Vakfı yepyeni bir seminer başlığı ile aslında uzun zamandır göz ardı edilen bir konuyu gündeme taşımaya başlamıştı. İlk oturumu Abdurrahman Arslan ve Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ile düşünce boyutuyla ele alınan seminer dizisi, ikinci oturumda Prof. Dr. Sabri Orman ve Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Metin Alpaslan`ın katılımıyla iktisadî açıdan etüt edildi. Önümüzdeki programlarda ise Toplumsal ve Siyasi boyutlarıyla her ayın ilk Cumartesi’si “Yeryüzü Gündemi” seminerlerinde tartışılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT