İstanbul Dünya Kenti

Tarihler: 04 Mart 2010 Perşembe ~ 04 Mart 2010 Perşembe 19:00

Yer: Fransiz Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. N:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2010 ~ Mar 4, 2010
Katılımcılar: Nicolas Monceau, Jean-François Pérouse ve Giovanni Scognamillo

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Nicolas Monceau yönetiminde, Robert Laffont yayınlarının Istanbul Histoire, Promenades, Anthologie & Dictionnaire isimli eserinin yayınlaması vesilesi ile bir söyleşi düzenliyor. Oniki uzmanın çalışmalarının yer aldığı bu eser, okuyucularını, Avrupa’nın 2010 Kültür Başkenti olan ve dünya tarihinde özel bir iz bırakmış bu şehirde, Bizans-Konstantinopolis-İstanbul’u yeniden keşfe davet ediyor. Tarih, edebiyat, sinema, mimari ve güzel sanatların yanı sıra şehrin modern ve günlük yaşantısının da yer aldığı bu kitap, okuyucusunu İstanbul’un en tanınmış veya az bilinen mekanlarında bir gezintiye davet ediyor. Kitabın önsözünde Daniel Rondeau’nun da belirttiği gibi İstanbul "bugün bir dünya kentidir".

İstanbul’da bir süre yaşamış olan akademisyen, araştırmacı ve Générations démocrates : les élites turques et le pouvoir (Dalloz, 2007) isimli kitabın yazarı Nicolas Monceau’ya söyleşide coğrafyacı, İstanbul Şehir Gözlemevi (OUI) sorumlusu ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Jean-François Pérouse ve yazar, sinema tarihçisi, araştırmacı, eleştirmen ve çevirmen Giovanni Scognamillo eşlik edecekler.

Çeviri yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT