İstanbul Görsel-İşitsel Arşivcilik Konferansı

Tarihler: 29 Şubat 2008 Cuma ~ 29 Şubat 2008 Cuma 29 Şubat Cuma Saat 10:00-19:30

Yer: Santralİstanbul

Nereden Alınır: www.bilgi.edu.tr

Adres: Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 29, 2008 ~ Şub 29, 2008
Görsel-İşitsel Arşivcilik Konferansı santralistanbul’da
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi “İstanbul Görsel-İşitsel Arşivcilik Konferansı”na ev sahipliği yapıyor. Avrupa Birliği Kültür 2000 Programı fonu tarafından desteklenen TAPE-Project (Training for Audiovisual Preservation in Europe) işbirliği ile düzenlenen konferans 29 Şubat Cuma günü santralistanbul’da gerçekleşecek. Etkinlik, ulusal ve uluslararası platformda pek çok uzmanı biraraya getirecek.

Arşiv materyali ve kültürel mirasın korunması ile yeniden kullanım alanları üzerine odaklanan konferans, Türkiye’de görsel-işitsel arşivlerin ve arşivcilik çalışmalarının güncel durumu ve yurtdışındaki örnekleri hakkında tartışma yaratmayı amaçlıyor. “İstanbul Görsel-İşitsel Arşivcilik Konferansı” Türkiye’den ve yurtdışından kurum, organizasyon ve inisiyatifleri bir araya getirerek güncel pratikleri, ihtiyaçları ve olası işbirliklerini tartışabilecekleri bir platform oluşturmayı da hedefliyor.

Prof. Sami Şekeroğlu’nun “Sinemada Görsel Mirasın Korunması” başlıklı konuşmasıyla açılacak konferansta; UNESCO Görsel-işitsel Miras Danışmanı Ray Edmondson “Görsel-İşitsel Arşivcilik Felsefesi, İlkeleri ve Etiği”, Nikolaus Wostry (Filmarchiv, Avusturya) “Filmlerin Korunması, Film Arşivciliği Üzerine Pratik Öneriler, Zorluklar, Yeni Gelişmeler, Uluslararası Politikalar ve İşbirliği” ve Elif Rongen Kaynakçı (Nederlands Filmmuseum) “Arşiv Görüntüler, Yeniden Kullanımları ve Arşivlerin Kamusal İşlevleri” başlıklı birer sunum yapacaklar.

Öğleden sonra oturumlarında ise; Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Yöneticisi Yamaç Okur moderatörülüğünde Türkiye’den çeşitli resmi kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, özel girişim temsilcilerinin ve sektörden profesyonellerin katılacağı bir panel düzenlenecek. Konferansta Filmmuseum koleksiyonundan İsmet İnönü`nün Lozan Anlaşması için Avrupa’ya gitmeden İstanbul’da General Harrington`u ziyareti ve Keriman Halis`in 1932`de Belçika’da dünya güzeli seçilişi, Filmarchiv Austria koleksiyonundan Balkan Harbi ve Bulgar işgali altında Edirne gibi belgesel arşiv görüntüleri ile sona erecek.

İlgilenen herkesin katılımına açık olan etkinlikte simultane tercüme yapılacaktır.

İstanbul Görsel-işitsel Arşivcilik Konferansı
29 Şubat 2008 / 10:00 – 19:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT