İstanbul Kültür Forumu `Avrupa`nın Sınırları`

Tarihler: 19 Nisan 2006 Çarşamba ~ 23 Nisan 2006 Pazar 19-23 Nisan 2006

Yer: İTÜ Taşkışla

Nereden Alınır: Bilgi için: Avrupa Kültür Derneği (0216 478 49 72) www.forum.europist.net

Adres: İTÜ Taşkışla Binası, Elmadağ Taksim Taksim İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2006 ~ Nis 23, 2006
İstanbul Kültür Forumu’na Avrupa’dan Geniş Katılım

Avrupa Kültür Derneği tarafından 19-23 Nisan 2006 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Kültür Forumu’nun bu yılki teması “Avrupa’nın Sınırları”

Türkiye ile diğer Avrupa ülkelerinin işbirliği ve ortak çalışma olanaklarının temelde kültür ve sanat alanı üzerinden araştırılmasını hedefleyen İstanbul Kültür Forumu, bu yıl bir ilke imza atılarak 45 ülkeden yüzlerce kültür sanat kurumunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Konferanslar, açık oturumlar, paneller, tanışma toplantıları ve çalıştaylardan oluşan forumda, kendi alanlarında otorite sayılan birçok kültür sanat insanı konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak. Forum çerçevesinde, Türkiye’de tiyatro, dans, performans gibi gösteri ve sahne sanatları alanında çalışan birçok topluluk ve sanatçının katılacağı bir Sanat Etkinlikleri Programı da uygulanacak.

Avrupa Kültür Derneği bu yıl İstanbul Kültür Forumu’nu, gösteri ve sahne sanatları alanında Avrupa’nın en büyük iletişim ağı IETM ile birlikte gerçekleştirecek. Aynı zamanda 25. kuruluş yıldönümünü İstanbul’da kutlayacak olan IETM Uluslararası Çağdaş Gösteri Sanatları İletişim Ağı, yıllık toplantısını da İstanbul Kültür Forumu kapsamında yapacak. IETM’in, sayılı büyük festivallerden çeşitli ülkelerin kültür bakanlıklarına, sivil toplum kuruluşlarından bağımsız dans, tiyatro ve performans topluluklarına uzanan geniş bir yelpazede 400’ün üzerinde üyesi bulunuyor.

Avrupa Birliği bağlamında Türkiye’nin gündeminde ağırlıklı olarak siyasi ve ekonomik yaklaşımlar öne çıkarken, Avrupa Kültür Derneği, toplumlararası ilişkilerin gelişebilmesi ve sürdürülebilir bağların oluşması yolunda kişisel ilişkilerin kurulmasının, kültürel, sanatsal, eğitimsel ve mesleki işbirliklerinin sağlanmasının önemini vurguluyor. Avrupa Komisyonu tarafından da desteklenen İstanbul Kültür Forumu’nun amacı, kültür sanat alanında kalıcı bir iletişim platformu oluşturmak.

İstanbul Kültür Forumu’nun proje ortakları arasında Europist Kültürel İletişim Platformu, Avusturya Kültür Ofisi, British Council, Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, Hollanda Başkonsolosluğu, İsveç Enstitüsü, EFAH Avrupa Sanat ve Kültür Mirası Forumu, EWC Avrupa Yazarlar Kongresi, ELIA Avrupa Sanat Eğitimi Kurumları Birliği, AMSU Amsterdam Maastrich Yaz Üniversitesi, Prag Tiyatro Enstitüsü, Slovak Ulusal Kültür Ajansı, RCE Fransız Ulusal Kültür Ajansı, ENCATC Avrupa Kültür Yönetimi Ağı, Roberto Cimetta Fonu, DBM Akdeniz Dans Platformu, ECUMEST Romanya Kültürel Gelişim Derneği, NGO-IME Bulgar Sanatsal İletişim Ağı, Avrupa Uluslararası Kültür Dergisi de yer alıyor.

Temel amaçları arasında, Türkiye içinde ve Türkiye ile Avrupa’nın diğer ülkeleri arasında kültürel ve sanatsal iletişim ve işbirliğini geliştirmek de bulunan Avrupa Kültür Derneği, geçen yıl “Türkiye Avrupa Kültürel İlişkileri Uluslararası Forumu”nu birçok kurum, kuruluş ve sanatçının gönüllü katkı ve çalışmasıyla gerçekleştirmişti. Bu yıl İstanbul Kültür Forumu adını alan etkinlik yine tüm kültür sanat oluşumlarını kültürel ilişkilerin gelişmesi adına birlikte çalışmaya ve bu uluslararası etkinliğe katılmaya, katkıda bulunmaya davet ediyor. Etkinlik, Türkiye’de çağdaş gösteri ve sahne sanatları alanında çalışan topluluk ve sanatçıları Avrupa’dan gelecek kültür sanat yöneticilerinin karşısına çıkararak eserlerini, işlerini uluslararası alanda tanıtmak için sergilemeye çağırıyor.

19-23 Nisan 2006 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Binası’nda düzenlenecek İstanbul Kültür Forumu’na katılmak isteyenler;
http://forum.europist.net, Sanat Etkinlikleri Programı’nda yer almak isteyen topluluk ve sanatçılar ise; http://forum.europist.net/sanatbasvuru internet adresi üzerinden başvurularını yapabilirler. Etkinliğe yönelik ayrıntılı bilgi için e-posta adresi: forumbilgi@europist.net



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT