İstanbul’un Yaşam Kültürü Üzerine...

Tarihler: 10 Ekim 2007 Çarşamba ~ 10 Ekim 2007 Çarşamba 10 Ekim Çarşamba Saat 18:30-20:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2007 ~ Eki 10, 2007

Osmanlı Bankası Müzesi’nde İstanbul’un yaşam kültürü üzerine...

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen İstanbul Sohbetleri’nde bu ay, Dr. Gönül Pultar’ı ağırlayacak. “Payitaht İstanbul’dan Küresel İstanbul’a Yaşam Kültüründe Değişim ve Dönüşüm” başlıklı söyleşi, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Pultar, konuyla ilgili şöyle diyor: “Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul’un yaşam kültürü, batılılaşma hareketlerine paralel olarak değişikliğe uğradı. Ancak en büyük değişim, 20. yüzyıldaki gelişmeler sonucunda gerçekleşti. Cumhuriyetin ilanı, İstanbul’un kimi işlevlerini ve öğelerini yitirmesine yol açarken, ülkenin sanayileşmeye yönelmesi, kenti başka türlü bir başkente dönüşme yolunda yeni bir cazibe merkezi haline getirdi.”

21. yüzyılın başında İstanbul’un yaşam kültürünün değerlendirileceği konuşmada, dönüşümün günümüzde hangi evrede bulunduğu, halen “küresel” bir kent olarak “tasarlandığı” öne sürülen İstanbul’da bugün nasıl bir yaşam kültürünün söz konusu olduğu, Osmanlı’dan günümüze bu alanda hangi radikal değişikliklerin gerçekleştiği gibi konulara değinilecek.

OBM’de her ayın ikinci çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde İstanbul’da Gündelik Yaşam Kültürü teması işleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT