İttihatçıların Dramı, Osmanlı Bankası Müzesi’nde...

Tarihler: 20 Ekim 2007 Cumartesi ~ 20 Ekim 2007 Cumartesi 20 Ekim Cumartesi günü saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 35-37 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2007 ~ Eki 20, 2007

İttihatçıların Dramı, Osmanlı Bankası Müzesi’nde...

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), “1908 Jön Türk Devrimi ve II. Meşrutiyet”i konu alan Çağdaş Türkiye Tarihi Seminerleri kapsamında bu ay, Prof. Dr. Zafer Toprak’ı ağırlayacak. Toprak’ın “Anayasal Monarşi ve İttihatçıların Dramı” başlıklı konuşması, 20 Ekim Cumartesi günü saat 14:30’da başlayacak.

Prof. Dr. Zafer Toprak, konuyla ilgili şunları anlatıyor: “İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin ileri gelenleri, 1908-1918 dönemi icraatlarından dolayı iktidardan çekilişlerinin ertesinde üç kez yargılandılar. Cihan Harbi ertesinde, Kasım 1918’de Meclis-i Mebusan’ın komisyonlarının biri olan Beşinci Şube’de sorguya çekildiler; 1919 Nisan’ında Divan-ı Harb-ı Örfi’de ifade verdiler ve nihayet 1926’nın yaz aylarında, İzmir suikasti ertesinde İzmir ve Ankara’da İstiklâl Mahkemesi’ne çıkarıldılar. Bu yargılama süreci, Türkiye tarihinin belki de en uzun ve kapsamlı siyasi davasını oluşturdu. İmparatorluktan ulus-devlete dönüşümü ifade eden bir çağ, bu çağı yaşayan bir kuşak, bu kuşağı temsil eden bir siyasal örgüt, Cumhuriyet için bir laboratuvar niteliğindeydi. Osmanlı Devleti’nin çöküşünü ve yeni bir ulus devletin doğuş sancılarını içeren bu sorgu-sual süreci, özünde, bir dönemi kapayan ve yeni bir dönem açan ve ‘İttihatçı’ diye bilinen bir neslin dramıydı.”

OBM’de her ayın üçüncü cumartesi günü 14:30-17:00 saatleri arasında düzenlenen seminerlerde, 2008’de 100. yılına girecek 1908 Jön Türk Devrimi ve II. Meşrutiyet teması işlenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT