Jean-Pierre Deleage Abidin Dino’yu Anlatıyor

Tarihler: 01 Aralık 2007 Cumartesi ~ 01 Aralık 2007 Cumartesi 1 Aralık 2007 Cumartesi Saat 15:00

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. No. 161 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2007 ~ Ara 1, 2007
Jean-Pierre Deleage Abidin Dino’yu Anlatıyor.
“Abidin Dino ya da Kanatlanan El” kitabının yazarı Fransız Jean-Pierre Deleage, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) Philips’in sponsorluğunda başlayan Abidin Dino - Bir Dünya sergisi kapsamında bir söyleşi gerçekleştirecek. SSM’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen yazarın “Jean-Pierre Deleage Abidin Dino’yu Anlatıyor” başlıklı söyleşisi, 1 Aralık Cumartesi günü saat 15:00’te, Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Türk kültürü ve edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan yazarın “Abidin Dino ya da Kanatlanan El” adlı biyografik eserinin çevirisi Samih Rifat tarafından yapıldı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Kitapta Abidin Dino’nun Cenevre’deki çocukluğu, İstanbul’a dönüşü, Moskova, Paris ve Adana yılları; ressamlar, yazarlar ve ozanlarla olan dostluklarıyla, sanatçının bitmek bilmeyen resim tutkusu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Deleage, Abidin Dino’nun yaşamının ve sanatsal yaratısının izlerini sürerken, bir yandan da o dönemde, genç bir cumhuriyetin bağrında genç bir sanatçı olmanın, hayal kırıklıklarının ve umudun hikayesini anlatıyor. Deleage’ın titiz çalışması, dünyaca ünlü ressam Abidin Dino’nun, neredeyse 20. yüzyılın kültür belgeseli olan yaşamını okuyucuya sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT