Kamusal Alanda Sanat ve Müzakere

Tarihler: 31 Ağustos 2007 Cuma ~ 01 Eylül 2007 Cumartesi 31 Ağustos – 1 Eylül 2007

Yer: santralistanbul

Ücret: Ücretsiz

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 34060 Eyüp-İstanbul Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 31, 2007 ~ Eyl 1, 2007
Kamusal Alan ve Güncel Sanat Pratikleri
santralistanbul, kamusal hayatın yaratıcı dönüşümünde ve demokratikleştirilmesinde güncel sanatın rolünü bir dizi etkinlikle tartışmaya açıyor.
“Kamusal Alanda Sanat ve Müzakere”
31 Ağustos – 1 Eylül 2007

santralistanbul öncülüğünde; Selanik’den ArtBox, Helsinki’den University of Art and Design Helsinki ve Paris’den Maison des Métallos’nun proje ortağı olduğu “Kamusal Alan ve Güncel Sanat Pratikleri” başlıklı uluslararası projede, kamusal alanın yaratıcı bir biçimde dönüştürülmesinde ve kamusal hayatın demokratikleşmesinde sanat uygulamalarının yaratıcı rolünün irdeleneceği bir dizi etkinlik yer alıyor. 31 Ağustos - 31 Ekim 2007 tarihlerinde düzenlenen “Kamusal Alan ve Güncel Sanat Pratikleri” projesi bu konuda çalışan ve üretim veren farklı ülkelerden sanatçı, yazar, sanat tarihçi ve kuramcıyı bir araya getiriyor. Konu; üç panel, sanatçı sunumları, doküman sergisi ve kitap olarak farklı formatlarda tartışmaya açılıyor.

Etkinlikler, kamusal alan ve güncel sanat pratikleri arasındaki ilişkiyi üç ana tartışma ekseninde ele alıyor. Bu çerçevede ilk etkinlikler, kamusal alanda çalışmalarını sürdüren Türkiye ve Avrupa’dan birçok sanatçı ve akademisyenin katılımıyla 31 Ağustos – 1 Eylül 2007 tarihlerinde santralistanbul’da gerçekleştirilecek. Hou Hanru, Bik Van der Pol, Superflex, Socrates Stratis, Jörgen Svensson’un konuşmacı olduğu “Kamusal Alanda Sanat ve Müzakere” başlıklı ilk panelde; belli bir mekandan yola çıkarak yerel kimlik üzerinden üretilen sanat pratiklerinde işbirliği ve katılımcılık şekilleri ele alınacak.

Bu panelde temel olarak; katılımcı, mekâna dair sosyal ilişkiler üzerinden üreyen, farklı aktörler ve topluluklar ile işbirliği içinde gelişen bir sanatsal pratiğe dayanan sanat üretimlerindeki süreç ve karşılaşılan sorunlar ele alınacak. Tartışılacak temel konular şöyle; bu tür sosyal ve siyasi kimlikli alanlardaki toplumsal ilişkilendirmeye dayanan kamusal alandaki sanat pratikleri ve üretiminin, karşılaştıkları ‘karşılaşma’ ve ‘müzakere’ şekilleri nedir? Müzakere, kültürlerarası mekanlarda yer alan güncel sanat pratiklerinde nasıl, ne şekilde ortaya çıkıyor? Sanatçı toplumsal önyargılar ile mücadele verirken ne tür manevralar üretmekte? Bu tür sanat üretiminde ‘katılımcılık’ ne anlama geliyor, ne tür formatlarda, hangi bağlamda gerçekleştiriliyor?

Sanatçı konuşmalarının ilk turunda Yunanlı sanatçı Maria Papadimitriou, Romanlar ile birlikte yürüttüğü ve katılımcı sanat pratiğini yansıtan en önemli projelerden biri olan TAMA’yı tanıtıp tartışmaya açacak. Fransız sanatçı Jean-Robert Franco ise, farklı sanatçıları davet edip kamusal alanlarda gerçekleştirdiği projelerini tanıtarak bu alanların yeniden tanımlanması üzerine konuşacak. Projenin, kamusal sanatın şimdiye kadar kabul görmüş anlamlarının ötesine geçerek yeni anlamlandırmaların nasıl yapılabileceğine ilişkin bir uluslararası düşünme ve uygulama zemini yaratması bekleniyor. Etkinlikler, ilgilenen herkesin katılımına açık olacak.

Etkinlik Programı:
31 Ağustos 2007, Cuma 16.00-18.00 - Sanatçı Konuşmaları – (Etkinlik dili İngilizce’dir)
Sanatçılar: Maria Papadimitriou, Jean-Robert Franco
1 Eylül 2007, Cumartesi 15.00-18.00 – Panel: “Kamusal Alanda Sanat ve Müzakere” – (Simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır)
Moderatör: Asu Aksoy,
Konuşmacılar: Hou Hanru – (Luksemburg’dan İstanbul’a) Avrupa kamusal sanatından bahsedebilir miyiz? Bik Van der Pol – Kamusal alana müdahalede belirli modeller, Superflex – Kamusal Alanda Flex, Socrates Stratis – Kamusal olanın teşvik edilmesi, Jörgen Svensson – Kamu güvenliği – Mahalle sırları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT