Kenti Kertmek: Parçalanmış Kentler İçin Kamusal Alan

Tarihler: 23 Mart 2007 Cuma ~ 23 Mart 2007 Cuma 23 Mart Cuma Saat 18:30

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2007 ~ Mar 23, 2007
Platform’da “Kenti Kertmek: Parçalanmış Kentler İçin Kamusal Alan”

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, sergi ve konuşmaların yer aldığı Açık Kütüphane etkinlikleri kapsamında, Amsterdam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Maarten Hajer’i ağırlayacak. “Kenti Kertmek: Parçalanmış Kentler için Kamusal Alan” konulu söyleşi, 23 Mart Cuma günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Şehir planlaması ve siyaset bilimi alanlarında uzmanlaşan, 1980’lerden bu yana kentleşme, tasarım ve kamu hayatı üzerine araştırmalar yapan Hajer “Kentsel bir çözümleme analizi” olarak konumlandırılabilecek söyleşiyle, günümüzün kent hayatının parçalanmışlığı üzerine farklı bir bakış açısı sunuyor. Konferans, Hollanda Başkonsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Prof. Dr. Maarten Hajer Amsterdam Üniversitesi’nin Şehir ve Bölge Planlamacılığı ile Siyaset Bilimi bölümlerinde, 1987-1988 yıllarında yüksek lisans eğitimi gördü. Oxford Üniversitesi’nde politika üzerine doktorasını tamamladıktan sonra, 1993-1996 yılları arasında Ludwig-Maximilian Münih Üniversitesi Sosyoloji Enstitüsü’nde doçent unvanıyla çalışmalarını sürdürdü. 1996-1998 yılları arasında Devlet Politikaları Bilimsel Meclisi’nde kıdemli araştırmacı olarak çalıştı. 1998’de başladığı Amsterdam Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Kamu Politikası dalındaki çalışmalarını, 2003 yılından bu yana bölüm başkanı olarak sürdürüyor. Hajer’in, Amsterdam Sosyal Bilimler Araştırma Okulu, Amsterdam Büyükşehir Enstitüsü ve Uluslararası Gelişim Çalışmaları üyelikleri, ayrıca Şehir ve Bölge Planlama Bakanlığı’nın danışma kurulundaki görevi sürüyor. Hajer halen, Oxford Üniversitesi Yayınları için “Politika Uygulamaları-Yeni Politik Tartışmaları Anlama” geçici başlıklı bir kitap üzerine çalışıyor. Hajer, film yapımcısı Theo van Gogh’un 2004’te Amsterdam’da öldürülmesinin yarattığı etkiyle, son yıllardaki çalışmalarını “sembolizm ve kentsel çatışmalar” alanında yoğunlaştırdı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT