Kimlik ve Kent: Atina’daki İstanbullu Rumlar (Polites)

Tarihler: 24 Mart 2006 Cuma ~ 24 Mart 2006 Cuma 24 Mart Cuma Saat 17:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2006 ~ Mar 24, 2006
Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum
Kimlik ve Kent: Atina’daki İstanbullu Rumlar (Polites) Osmanlı Bankası Müzesi’nde

Osmanlı Bankası Müzesi’nin, Alpha Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün işbirliğiyle düzenlediği “Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum” seminerleri, 24 Mart Cuma günü, Dr. İlay Romain Örs’ün “Kimlik ve Kent: Atina’daki İstanbullu Rumlar (Polites)” başlıklı sunumuyla devam edecek. Örs konuşmasında, artık büyük çoğunluğu Atina’da yaşayan İstanbullu Ortodoks Hıristiyan bir cemaat olan Rum Polites üzerine yaptığı araştırmayı İngilizce olarak sunacak.

Dr. Örs, alan çalışmasından seçtiği örneklerle, Rum Polites’in günlük yaşam pratiği, toplumsal örgütlenmesi, bilimsel ve sanatsal üretimi gibi konuların nasıl ayrı bir kültürel olgu olarak ele alınabileceğini gösterecek. Örs’e göre, “Rum Polites’in etnografik bir yöntemle izlenmesiyle öne çıkan ‘kültürel aidiyet’ kavramı İstanbul’un özel bir ‘Kent’ olma statüsü ve kozmopolit mirası ile yakından ilişkili gözükmektedir. Bir mekanın o mekandan uzaklaş(tırıl)mışların perspektifinden incelenmesi ile göç, diaspora ve kentsel kimlik gibi kavramların yeniden düşünülmesi söz konusu olmaktadır.”

Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum seminerlerinde, Osmanlı topraklarında yaşayan Rum - Ortodoks cemaatinin, imparatorluğun son dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarındaki yaşamına yoğunlaşılıyor. Katılımın ücretsiz olduğu seminerlerde ayrıntılı bilgi verilmenin yanı sıra, söz konusu döneme daha bilinçli ve duyarlı bir gözle bakılıyor. Seminerler, 14 Nisan Cuma günü, Çağdaş Yunan Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Maria Christina Chatziioannou’nun “Osmanlı Rum Tüccarının Oluşumu (1780-1870): Kaynaklar, Yöntem ve Çalışmalar” başlıklı sunumuyla devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT