Konferans: Koraz Sazlı

Tarihler: 08 Kasım 2006 Çarşamba ~ 08 Kasım 2006 Çarşamba 8 Kasım Çarşamba Saat 19:30

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01 - Akbank Sanat

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2006 ~ Kas 8, 2006

Konferans - Saat 19.30
KORAY SAZLI
“Çağdaş Müzik Günleri kapsamında”

"Çağdaş müzikte düşünmenin,düşüncenin gücü ve somut metaryellerin yeri ve önemi”
Koray Sazlı yapmış olduğu bestelerin esere dönüşümleri sırasında yaşadığı güçlük ve avantajları, çağdaş müzik yapmanın zorluklarını ve tüm bu süreçte kullanılan somut materyallerin önemine değinecek. Aynı zamanda Onur Yılmaz Koray Sazlı’nın ödül alan eserini izleyecilerle paylaşacak.

Koray Sazlı, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. İlk müzik çalışmalarına sekiz yaşında piyano dersleri alarak başladı. Aynı yıl görme duyusunu yitirdi. 1984 yılında MSÜ Devlet Konservatuvarı klasik gitar bölümüne girdi, daha sonra Bilkent Üniversitesi’nde tam burslu olarak lisans eğitimine başladı. MSÜ’ye geri döndü ve 1994 senesinde başarı belgesi alarak mezun oldu. 1996 yılında AB.D. Boston Üniversitesi’nde kompozisyon dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Ve başarı ödülüne lâyık görüldü. . Mezun olduğu sene öğrenciliğin yanısıra asistanlık da yapan Koray Sazlı 1999 senesinde Boston Üniversitesi’nde başladığı doktora eğitimini 2005 yılında tamamladı. . Doktora programından mezun olduğu 2005 yılında Kahn Kariyer Atılım Ödülü’nü kazandı. Aynı yılın Kasım ayında “Musica Anatolia” adlı bir çağdaş müzik topluluğu kuran Sazlı, müzik çalışmalarına halen ABD’de devam etmektedir.

Sazlı’nın eserleri Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Yunanistan’da seslendirildi. Sazlı, 2002 yılında YTÜ’nin düzenlediği III. Gitar Günleri ulusal gitar beste yarışmasında Gitarist Rıza Başikoğlu Jüri Özel Ödülü, Prag’da yapılan IX. Uluslararası görme özürlüler beste yarışmasında iki ayrı eseriyle ikincilik ve üçüncülük ödüllerine lâyık görüldü.
Etkinlikler Ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT