Korku, Tapınma ve Terör Bilgi`de Tartışılıyor

Tarihler: 24 Mayıs 2007 Perşembe ~ 24 Mayıs 2007 Perşembe 24 Mayıs 2007- Perşembe 18:30

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.bilgi.edu.tr

Adres: Dolapdere Kampüsü BS1, Kurtuluşderesi Caddesi No: 47 Dolapdere Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2007 ~ May 24, 2007
KORKU, TAPINMA ve TERÖR BİLGİ’DE TARTIŞILIYOR

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü, ünlü tarihçi Carlo Ginzburg’u konuk ediyor. Ginzburg; 24 Mayıs Perşembe günü Korku, Tapınma, Terör: Şimdiki Zamana Yamuk Bir Bakış başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Leviathan’ın yazarı Thomas Hobbes’un ismi 11 Eylül 2001’den bu yana sıklıkla gündeme getiriliyor. Bu meşru bir gönderme mi? Hobbes içinde yaşadığımız dünyayı anlamamıza yardımcı olabilir mi? Günümüz dünyası Hobbes’u yeniden farklı bir perspektifle okumamıza yardım edebilir mi? Carlo Ginzburg İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştireceği “Korku, Tapınma, Terör: Şimdiki Zamana Yamuk Bir Bakış” başlıklı konuşmasında bu sorulara cevap ararken, yeni ve muhtemelen beklenmedik sorular sormaya çalışacak.

İlgilenen herkesin katılımına açık olan etkinlik, İngilizce olarak gerçekleşecek.
Carlo Ginzburg kimdir?
Uzun yıllar Bologna ve Kaliforniya (UCLA) üniversitelerinde dersler veren Carlo Ginzburg, tarih yazımı, erken modern dönem halk kültürü, kilise ve enkizisyon ve İtalyan Rönesansı konularında çalıştı. Ginzburg halen Pisa’da, Scuola Normale Superiore’de dersler veriyor. 1939 Torino doğumlu olan tarihçi, bugün genellikle "mikro tarih" olarak adlandırılan ve geniş ölçekli tarihsel çalışmaların bakış açısı dışında bırakılmış olay ve inanışların tarihsel olarak incelenip bilgi alanımıza dahil edilebilmesine ağırlık veren çalışma tarzının önde gelen uygulayıcılarından biri olarak tanınıyor.

Eserleri: Peynir ve Kurtlar. Bir 16. Yüzyıl Değirmencisinin Evreni (İstanbul, Metis, 1996), Güç Ilişkileri: Tarih, Retorik, Kanıt (Dost Kitabevi, Ankara 2006), Yargıç ve Tarihçi (Il guidice e lo storico), Mitler Alametler İzler (Miti, emblemi e spie), Gece Hikayesi (Storia Notturna) Ginzburg’un “Küreselleşmeye Yerel Bir Yaklaşım: Coğrafya, Köleler ve İncil” başlıklı makalesi “Tarih Yazımında Yeni Yaklaşımlar Kürelleşme ve Yerelleşme” (İstanbul, Tarih Vakfı, 2000) derlemesinde ve yazar ile Levent Yılmaz’ın yaptığı söyleşi “Düşünen Söyleşiler” (İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2004) kitabında yayınlanmıştır.

“Korku, Tapınma, Terör: Şimdiki Zamana Yamuk Bir Bakış”
24 Mayıs 2007- Perşembe 18:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT