Medyada Kadın / Beden Temsil(Siyaset)i

Tarihler: 07 Ocak 2009 Çarşamba ~ 07 Ocak 2009 Çarşamba 7 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Katılım ücretsizdir. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2009 ~ Oca 7, 2009
“Medyada Kadın / Beden Temsil(Siyaset)i” Osmanlı Bankası Müzesinde tartışılıyor.
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), “Siyasi İktisat Söyleşileri” konulu Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında, 7 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da, Prof. Dr. Sevda Alankuş Kural’ı ağırlayacak. Kural konuşmasında, “Medyada Kadın / Beden Temsil(Siyaset)i”ni ele alacak

Kadının ve diğer niteliksel/niceliksel azınlıkların ya da madunların yaygın medyada temsil(siyaset)i önemli bir sorun teşkil ediyor. Medyada bütün madunlar kadına atfedilenler üzerinden temsil ediliyor; yani, madunlar medyada ya kadınlar gibi temsil edilmiyor, ya da “kadınlar gibi” temsil ediliyor. Çizilen bu sorun alanı içinde, sunuşun konusunu, ataerkinin yeniden-üretildiği bir alan olarak, yaygın medyada kadınların ve onların göstereni olarak bedenlerinin temsil(siyaset)i aracılığıyla kurulan iktidar ilişkilerinin açığa çıkarılması oluşturuyor. Çeşitli medya metinlerinden örnek verilerek, medyanın dilinin erilliği, kadının eksik ve eksikli temsili, kadın bedeni üzerinde kurulan ataerkil söylemler inceleniyor. Kadınlar ve bütün öteki madunlar için başka bir dil ve temsil siyasetine duyulan gereksinimin altı çiziliyor.

Prof. Dr. Sevda Alankuş Kural
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında tamamladı. Akademik çalışmalarına 1988-1990 yılları arasında İngiltere ve İtalya’da devam etti. 1983-1999 yılları arasında Ege ve Ankara Üniversitelerinin İletişim Fakültelerinde, 1999-2007 tarihleri arasında ise KKTC’deki DAÜ’de öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde iletişim teorileri alanında ders veren ve dekanlık görevini üstlenen Kural, 2000 yılından beri Bağımsız İletişim Ağı projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının koordinatorlüğünü yürütüyor. Araştırma konularını “medyada kadın ve azınlıkların temsili”, “yerel ve alternatif medya”, “barış gazeteciliği” gibi konular oluşturuyor. Bu konularda yayınlanmış çalışmaları bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT