Meslek Hayatının 60. Yılında Haydar Ali Diriöz

Tarihler: 18 Kasım 2006 Cumartesi ~ 18 Kasım 2006 Cumartesi 18 Kasım 2006 Saat: 14:00

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Ücret: Etkinlikler ücretsizdir

Nereden Alınır: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Adres: İstiklâl Caddesi Şahkulu Bostanı Sokak No:8 Tünel Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 293 12 70 (3 HAT)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2006 ~ Kas 18, 2006

EDEBİYATIMIZA HAYAT VERENLER
Etkinlik: SÖYLEŞİ
Yer: TARIK ZAFER TUNAYA KÜLTÜR MERKEZİ
Tarih: 18 Kasım 2006 Saat: 14:00
Etkinlikler ücretsizdir.
Meslek Hayatının 60. Yılında HAYDAR ALİ DİRİÖZ
Düzenleyen: Doç. Dr. Ömür CEYLAN (İstanbul Kültür Üniversitesi)
Konuşmacılar: Hüseyin DİRİÖZ (Diplomat/Türkiye`nin Amman Büyükelçisi), Doç. Dr. Yıldız KARDAŞ (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı), Doç. Dr. M. Fatih KÖKSAL (Ahi Evran Üniversitesi Öğr. Üyesi), Prof. Dr. Cihan OKUYUCU (Fatih Üniversitesi Öğr. Üyesi)

1946 yılında başladığı meslek hayatını farklı eğitim ve kültür kurumlarında sürdüren Haydar Ali DİRİÖZ, Osmanlı münevverinin birikimini Cumhuriyet aydınına taşıyan nesillerin son temsilcilerinden ve Divan Edebiyatımızın yaşayan en önemli uzmanlarından biridir. Haydar Ali DİRİÖZ, merhume eşi Prof Dr. Meserret DİRİÖZ’le birlikte hayatını Türk kültür ve edebiyatının tanınması ve bilinmesine vakfetmiş, yurt içi ve yurt dışında pek çok hizmette bulunmuştur.

Ayasofya Kütüphanesi Müdürlüğü, Tahran Kültür Ataşeliği, Gazi Eğitim Enstitüsü İdareciliği, MEB Talim Terbiye Dairesi Müşavirliği, MEB Müsteşar Yardımcılığı ve son olarak Erciyes Üniversitesi Genel Sekreterliği görevlerini yürütmüş olan DİRİÖZ, Klâsik Türk Edebiyatı’nın en girift alanlarından biri kabul edilen Metin Şerhi’ndeki yetkinliğiyle tanınmıştır. Ferid KAM, Ali Ekrem BOLAYIR, Tahir OLGUN ve Prof. Dr. Ali Nihat TARLAN isimleriyle özdeşleşen klâsik metin çözümlemeciliğinin son büyük üstatlarındandır.

Tercüme, takriz ve telif eserlerinin yanı sıra pek çok ansiklopedi maddesine de yazar olarak imza atmış bulunan DİRİÖZ, aynı zamanda klâsik Türk şiiri geleneğini devam ettiren ve özellikle tarih manzumeleriyle dikkat çeken bir şairdir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT