Mutena Sohbetler 1: Kim O

Tarihler: 04 Mart 2006 Cumartesi ~ 04 Mart 2006 Cumartesi 4 Mart Cumartesi Saat 13:00-18:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2006 ~ Mar 4, 2006
Platform’da "Mutena Sohbetler 1: Kim O"

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde, Oda Projesi ile birlikte düzenlenen “Mutena Sohbetler 1: Kim O” isimli tartışma dizisi, 4 Mart Cumartesi günü, 13:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bir sohbetle başlıyor.

“Mutenalaştırma” İstanbul’da son zamanlarda kentsel alanların özelleştirilmesi, sıhhileştirilmesi ve el değiştirmesi ile ilgili. “Fransız Sokağı’ndan sonra şimdi de İtalyan Sokağı mı geliyor? Sulukule`de neler oluyor? Kuzguncuk`ta neler olmuştu? Gentrification* nasıl yaşanıyor?” sorularına cevap arayan sohbetlerde “Mutenalaştırma” (Gentrification) kavramı tartışmaya açılıyor.

Sohbetlere Korhan Gümüş, Jean François Perouse, Vasıf Kortun, Tolga İslam, Funda Dönmez, Ayça İnce, Sibel Yardımcı, Pelin Tan, Selim Birsel gibi sosyolog, mimar, tarihçi ve sanatçılarla, Apartman Projesi ve Galata Perform grupları katılacak. Sohbette, kentin geçirdiği değişimle, sanat ve sanatçıların bu değişimdeki yeri, rolü ile birlikte bu vesileyle geliştirilebilecek yeni taktik ve stratejiler tartışılacak.

* “Gentrification”, 1964 yılında bir İngiliz sosyolog tarafından üretilen bir terimdir. Düşük kira getiren bir mahallenin, inşaat ve geliştirme projeleriyle yüksek kira getiren bir bölgeye dönüştürülmesi anlamına gelir. Bu dönüştürme sırasında varlıklı grupların yerleşmesiyle bölgenin demografisi değişir. Oda Projesi bu terimi “mutenalaştırma” olarak Türkçeye aktarmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT